Головна » 2010 » Июнь » 9 » Режим сну впливає на шкільну успішність дитини
10:38
Режим сну впливає на шкільну успішність дитини
  Учні, що ляга.nm спати в один і той же час, краще встигають в школі. Цю закономірність виявили співробітники дослідницького інституту SRI International (США), вивчивши 8 тисяч дітей.

Зокрема, діти, що дотримуються режиму сну, демонструють кращі успіхи в мовах, читанні та математиці. З'ясувалося також, що чим раніше дитина відходить до сну, тим краще його успішність. Навпаки, малюки, які не дотримуються рекомендованої 11-годинний норми нічного відпочинку, гірше справляються з навчанням.

Дослідники наполегливо радять батькам жорстко контролювати час відходу до сну і обов'язково спілкуватися з  дитиною, розповідаючи йому казки або читаючи книжки.

Нагадаємо також, що засинання до півночі покращує поведінку підлітків. Вони стають менш імпульсивними - а це означає, що вони рідше скоюють проступки і майже не прогулюють школу. Якщо ж сон тінейджера починається далеко за північ, порушуються біологічні ритми організму, що тягне за собою проблеми у поведінці. Зазвичай юні опівнічники витрачають більше часу на перегляд ТБ і рідко відвідують додаткові заняття в школі.

Джерело: http://science.compulenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1711 | Додав: wiktor | Теги: режим сну, сон, успішність в школі, школярі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar