Головна » 2010 » Июль » 1 » Шрі-Ланка пропонує Україні розробляти нафтові родовища
12:28
Шрі-Ланка пропонує Україні розробляти нафтові родовища
розробка нафтових родовищ, Шрі-Ланка, Махінда, зустріч президентів   Шрі-Ланка пропонує Україні розробляти нафтові родовища на своїй території, заявив президент  Махінда Раджапакса на спільній прес-конференції зі своїм українським колегою Віктором Януковичем у середу в Києві.

"Ми запропонували знайти нафту на нашій землі. Ми це запропонували українській стороні", - говорить Раджапакса.

У свою чергу Янукович відзначив, що Україна зацікавлена в розвідці і розробці нафтових родовищ на території Шрі-Ланки. Також, за його словами, Україна зацікавлена в будівництві гідроелектростанцій у Шрі-Ланці.

Шрі-Ланка є імпортером нафти, в основному з Ірану. Разом з тим, за деякими даними, на морському шельфі країни можуть знаходитися нафтові поклади. Раніше Шрі-Ланка запросила до розвідки на своєму шельфі російські компанії.

Україна має міжнародний досвід розвідки і видобутку нафти. Так, державна компанія "Нафтогаз України" веде розробку родовищ на території Єгипту, продовжує роботу по виходу на нафтогазові ринки і реалізації спільних проектів у Лівії та Алжирі.

Ці проекти реалізуються на суші. На шельфі Чорного моря видобуток нафти веде "дочка" "Нафтогазу" - компанія "Чорноморнафтогаз".

Джерело: http://www.geonews.com.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1402 | Додав: wiktor | Теги: Махінда, Шрі-Ланка, розробка нафтових родовищ, зустріч президентів | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar