Головна » 2011 » Август » 13 » На Шрі-Ланці проведуть перепис слонів
09:09
На Шрі-Ланці проведуть перепис слонів
 Шрі-Ланка, перепис, слон, природоохорона служба На острові Шрі-Ланка проведуть перепис всіх слонів, повідомляє Agence France-Presse.
  Як відзначає агентство, до перепису будуть підключені близько чотирьох тисяч волонтерів і військових. Вони обстежують всі національні парки і заповідники в пошуках слонів і зроблять відповідні записи в документах, підготовлених до перепису. Старт першої в історії держави офіційної процедури обліку слонів призначено на 12 серпня. Перепис триватиме два дні.
  Ініціатива з організації перепису належить міністерству природи Шрі-Ланки. При цьому, як пише Lanka Business Online, глава відомства Самаракоон Мудійанселаге Чандрасена заявив у своїй промові про перепис слонів про намір співробітників природоохоронної служби відловлювати молодих самців з бивнями і віддавати їх в храми або інші установи для одомашнення та подальшої участі в святкуваннях.
  Слова про вилов слоненят викликали обурення у захисників тварин, і близько 30 екологічних організацій виступили проти наміру природного міністерства перерахувати слонів. Як відзначили активісти в бесіді з Lanka Business Online, ініціатива влади має подвійне дно, і захисники тварин не мають наміру брати участь у переписі слонів. Вони також закликали жителів острова відмовитися від участі в цьому сумнівному, на їх погляд, заході.
  За інформацією AFP, природоохоронне відомство Шрі-Ланки спростувало інформацію про те, що в планах учасників перепису значиться вилов і подальше одомашнення диких слонів. Як відзначили представники одного з національних парків країни, основна мета обліку слонів полягає не тільки в підрахунку їх популяції, але і в розвитку мережі заповідників та розроблення програм по збереженню цих тварин.
  За попередніми оцінками, на Шрі-Ланці мешкає близько чотирьох тисяч слонів. При цьому захисники тварин вважають, що ці цифри можуть бути занижені, а реальне число особин слонів перевищує названу кількість на 50 і більше відсотків.
  Коли будуть підведені підсумки слонової перепису, не уточнюється.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://korrespondent.net
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2403 | Додав: wiktor | Теги: природоохорона служба, Шрі-Ланка, слон, перепис | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar