Головна » 2012 » Январь » 9 » Словенський вчений відправився в "екологічну" кругосвітню подорож
12:11
Словенський вчений відправився в "екологічну" кругосвітню подорож
  Ленарчич, літак, Словенія, екологіяСловенський біолог і шукач пригод Матеуш Ленарчич відправився в неділю з Любляни у навколосвітню подорож на ультралегкому літаку з наміром витратити на переліт якомога менше палива і тим самим привернути увагу до проблеми екології, повідомила Організація з туризму Словенії.
  Ленарчич летить на одномоторному літаку Virus-SW914. Він побудований словенською компанією Pipistrel, важить всього 290 кілограмів і здатний розвивати швидкість до 300 кілометрів на годину.
  Очікується, що 53-річний вчений проведе в дорозі два місяці, протягом яких подолає понад 80 тисяч кілометрів. Перша посадка запланована в Марокко. Після цього він зупиниться в Сенегалі, звідки через Атлантичний океан перелетить до Північної Америки, а потім у Південну Америку, Антарктику, Австралію та Азію.
  Щоденник подорожі можна знайти в інтернеті за адресою www.worldgreenflight.com.
  Ленарчич вже має досвід навколосвітніх подорожей. У 2004 році він також на літаку успішно подолав 38 000 кілометрів. У ході цього перельоту він став відомий в Росії тим, що порушив її повітряний простір з боку Монголії і ледь не був збитий російськими ВПС. Проблема виникла через те, що пілот прострочив заявлений час прольоту над територією РФ і вирішив не чекати нових документів.
Фото: www.worldgreenflight.com
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2081 | Додав: wiktor | Теги: екологія, Літак, Ленарчич, Словенія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar