Головна » 2011 » Апрель » 22 » Сьогодні в Україні відзначають Міжнародний День Землі
13:29
Сьогодні в Україні відзначають Міжнародний День Землі
Сьогодні, 22 квітня, увесь світ відзначає День Землі – свято, котре покликане об’єднати людей планети у справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі і захисті. Ця проблема не має територіальних кордонів та мовних бар’єрів.

День Землі щорічно відзначається у 147 країнах. У багатьох містах України в рамках фестивалю заплановані як заходи "прямої дії" – очищення акваторій малих рік і водойм, прибирання територій, так і проведення ярмарок екологічних продуктів, виставок плакатів екологічної тематики, екологічних конкурсів із призами й подарунками, а також святкових концертів. 

 У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті й збереження краси нашого спільного будинку. Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя й дружби, вічного братерства й солідарності народів. І в той же час – це заклик до дії в ім`я збереження миру й життя на Землі, збереження Людини і Культури. 

 Перший Дзвін Миру був встановлений у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку в 1954 р. Він відлитий з монет, які пожертвували діти всіх континентів, і є символом глобальної солідарності людей Землі. У нього також вплавлені ордени й медалі, інші почесні відзнаки людей багатьох країн. Напис на Дзвоні говорить: "Хай буде спільний мир в усім світі". 

 У Міжнародний День Землі екологи закликають просувати використання інноваційних, екологічно чистих й енергоефективних технологій; впроваджувати енергетичні стратегії, засновані на використанні місцевих відновлюваних джерелах енергії; забезпечити фінансові стимули для прискорення розвитку "зеленої енергетики".

 Довідково:

 Засновником Дня Землі вважається Джон Стерлінг Мортон, що запропонував у 1872 році призначити щорічний день, присвячений озелененню навколишньої території.

 Пропозиція була схвалена й одержала широку підтримку жителів штату. У 1882 році День дерева був оголошений урядом Небраска офіційним святом штату, дата його припадала на 22 квітня. Через 100 років, у 1970 році, День дерева був перейменований у День Землі і став проводитися на всій території США.  

 Міжнародним свято було оголошено в 1990 році.

 Управління екології закликає: у цей день кожен мешканець Закарпаття може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища – очистити від сміття прилягаючі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на день від використання автомобіля.
Фото: www.24.ua.
Джерело: http://zakarpattya.net.ua/
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3664 | Додав: TaRaS_R | Теги: День Землі, США, екологія, Міжнародний | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar