Головна » 2010 » Май » 22 » Перед індіанцями вибачилися
10:41
Перед індіанцями вибачилися
  Сенатор Сем Браунбек  оголосив резолюцію конгресу з вибаченнями за «непродуману політику» і акти насильства проти американських індіанців з боку уряду США. Це сталося на заході у Вашингтоні у присутності вождів індіанських племен черокі (cherokee), чокто (choctaw), маскоджі (muscogee), сіссетон уопетон ояте (sisseton wahpeton oyate) і пауні (pawnee), пише Associated Press.

Чед Сміт, голова народності черокі, заявив, що хоча більшість племен не просило спеціального формального вибачення від уряду США, вони високо оцінили цей жест. Сенатор Браунбек наполягав на ухваленні цієї резолюції з 2004 року. Законодавці назвали її символічним жестом, який зможе посприяти прийняття нових зобов'язань федерального уряду по відношенню до індіанських племен.

Нагадаємо, що ще в 2002 році у Венесуелі з ініціативи президента Чавеса скасували День першовідкривача Америки, замінивши його на «День опору індіанців». А в 2004 році в цей день біля статуї Христофора Колумба в Каракасі влаштували «суд над Колумбом». Після винесення вироку («Колумб - гірше Гітлера») статую скинули з постаменту і відвезли в невідомому напрямку.

А в 2007 році індіанці племені Лакота оголосили про вихід зі складу США. Правозахисники племені на чолі з Расселом Мінсом  оголосили про розрив договору, укладеного з Сполученими Штатами в 1868 році. Вони відвідали з дипломатичними місіями від імені нової держави посольства Болівії, Чилі, Венесуели і ПАР, а також повідомили на прес-конференції про те, що мають намір випустити власні паспорти і водійські права. Крім того, вони пообіцяли всім, хто захоче прийняти нове громадянство, свободу від сплати федеральних податків.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1905 | Додав: wiktor | Теги: черокі, конгрес, США, сенат, чокто, індіанці, резолюція, пауні | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar