Головна » 2012 » Январь » 4 » Сьогодні вночі можна буде спостерігати інтенсивний зорепад
08:00
Сьогодні вночі можна буде спостерігати інтенсивний зорепад
  зорепад, метеори, метеорний поясВ ніч з 3 на 4 січня жителі Північної півкулі Землі зможуть спостерігати зоряний дощ, викликаний проходженням планети через метеорний потік Квадрантіди
  Вчені обіцяють фантастичне видовище, оскільки цього року потік не буде затьмарений яскравим місяцем, і його буде видно особливо добре, пише УНН.
   Цей зорепад можна спостерігати щороку, з 28 грудня по 7 січня, а пік його активності припадає на 3 і 4 січня, коли в небі можна спостерігати до 100 метеорів на годину.
  Дане небесне явище відбувається, коли орбіта Землі перетинається з траєкторією польоту метеорних потоків, що представляють собою залишки зруйнувалися комет чи астероїдів. Потік Квадрантіди пов'язаний з астероїдом 2003 EN1. В NASA повідомляють, що це космічне тіло є осколком комети, зруйнованої кілька століть тому.
  Спостерігати зорепад зможуть тільки жителі Північної півкулі, в Південній півкулі його практично не видно, оскільки він відбувається вже після світанку.
  Метеорні потоки отримують назви залежно від сузір'я, видимого на тій ділянці неба, де відбуваються спалахи від частинок, які згорають. Так, Квадрантіди, вперше зафіксовані в 1825 році, отримали свою назву від неіснуючого нині сузір'я Небесного Квадранта. Насправді вони вилітають з сузір'я Волопаса біля кордону з сузір'ями Геркулеса і Дракона.
Фото: ua.korrespondent.net
Джерело: http://focus.ua
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2072 | Додав: wiktor | Теги: метеори, Зорепад, метеорний пояс | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar