Головна » 2010 » Декабрь » 14 » Сьогодні вночі жителі Землі зможуть спостерігати потужний зорепад
18:16
Сьогодні вночі жителі Землі зможуть спостерігати потужний зорепад
ua.korrespondent.net
парад планет, зорепад, метеоритний потік, Гомініди       У ніч з 14 на 15 грудня жителі Землі зможуть спостерігати зорепад – наша планета пройде через сильний метеоритний потік Гемініди.

Максимум потоку припаде на 14 і 15 грудня. Падаючі зірки буде видно з будь-якої точки Землі. Передбачається, що цього разу його частота досягне 150 метеоритів на годину, що на 30 метеоритів більше, ніж минулого року.

Варто відзначити, що частина неба, у якій спостерігається потік, знаходиться в сузір'ї Близнюків поруч з другою за яскравістю зіркою – Кантором.

Астрономи називають цей потік найзагадковішим, оскільки за походженням Гемініди відрізняються від більшості інших скупчень космічних уламків. Справа в тому, що більшість потоків пов'язані з кометами, Гемініди ж походять від астероїда Фаетон. Раз на рік він пролітає повз Меркурій, і тоді над Землею проливається зимовий метеоритний дощ.

Нагадаємо, що з початку серпня жителі Землі мали нагоду спостерегти рідкісне явище: на небі вишикувався парад планет.

Джерело: http://ua.korrespondent.net
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1569 | Додав: wiktor | Теги: гомініди, метеоритний потік, Зорепад, парад планет | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar