Головна » 2011 » Январь » 31 » Ставку Гітлера "Вервольф" зроблять туристичним об'єктом
10:18
Ставку Гітлера "Вервольф" зроблять туристичним об'єктом
 Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига наполягає на створенні туристичного маршруту на "Ставка Вервольф» (Вінницька область) до Дня Перемоги 9 травня 2011. Про це він заявив на нараді в Облдержадміністрації.

«Навколо цього об'єкту вже багато років ведуться багато розмов, тому на« ставкою Вервольф »пора створити туристичний маршрут, музей пам'яті жертв фашизму таким чином, щоб цей музей нагадував про ті часи, які пережили наші люди, про жертви і героїзм нашого народу. Також слід продемонструвати обличчя ворога-фашиста. Ми повинні продемонструвати, якого ворога переміг наш народ », - сказав Джига.

Як повідомляє УНІАН, губернатор доручив, щоб земля під «Ставкою Вервольф» була вилучена з користування «Вінницяоблагроліс» і передана Вінницькому краєзнавчому музею.

За словами Джиги, біля цього об'єкта повинен бути створений музей, де будуть представлені історичні речі часів Великої Вітчизняної війни. «На створення цього об'єкта повинні бути спрямовані всі сили управління культури Вінницької облдержадміністрації та залучені найкращі фахівці області», - зазначив він.

Як відомо, ставка Гітлера «Вервольф» (нім. Werwolf - «перевертень») розміщувалася в 8 км на північ від Вінниці біля села Коло-Михайлівка. Вона призначалася для керування військовими діями на Східному фронті, а деякі дослідники допускають, що і для наступних бойових дій у напрямку Ірану та Індії. Будівництво велося з осені в 1941 року, діяти початку з квітня 1942, в березні в 1944 р., напередодні німецького відступу, ставку підірвали.

«Вервольф» фактично був зменшеною копією головної ставки Гітлера «Вольфшанце» у Східній Прусії. Мала електростанцію, аеродром, водопостачання. Наземна частина - 81 дерев'яний будинок, підземна - три залізобетонні бункери, зокрема головний бункер Гітлера з товщиною стін 2,5 м, перекриття - 4,5 м.

 
Фото: www.newsukraine.com.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1678 | Додав: wiktor | Теги: Ставка Гітлера, туристичний об'єкт, Вінницька область, вервольф | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar