-->Головна » 2011 » Январь » 31

На Сахаліні пробурили найглибшу свердловину в світі

На Сахаліні пробурили найглибшу свердловину в світі

  Компанія Exxon Neftegas, яка працює на російському проекті "Сахалін-1», пробурила свердловину на 12,345 кілометри глибиною. Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на прес-реліз компанії (на сайті «Сахаліну-1» він поки не опублікований). Нова свердловина є найглибшою в світ ... Читати далі»

31.01.2011

Ставку Гітлера "Вервольф" зроблять туристичним об'єктом

Ставку Гітлера

 Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига наполягає на створенні туристичного маршруту на "Ставка Вервольф» (Вінницька область) до Дня Перемоги 9 травня 2011. Про це він заявив на нараді в Облдержадміністрації.

«Навколо цього об'єкту вже багато років ведуться багато розмов, тому на« ставкою Вервольф »пора створити туристичний маршрут, музей пам'яті жертв фашизму таким чином, щоб цей музей нагадував про ті часи, які пережили наші люди, про жертви і героїзм нашого н ... Читати далі»

31.01.2011

У Волинській області пропонують переселити бобрів

У Волинській області пропонують переселити бобрів

  У Волинській області через різке збільшення популяції бобрів назріває проблема постійного руйнування дамб. Про це повідомили в обласному виробничому управлінні водних ресурсів і водного господарства.

За даними управління, на сьогоднішній день бобрів в регіоні налічується близько 5 тисяч. Якщо кілька років тому вони зустрічалися тільки в північних районах, то сьогодні їх можна побачити на будь-якому водному об'єкті області.

Як повідомляє УНІАН, бобри завдають значної шкоди захисним дамбах, будують греблі ... Читати далі»

31.01.2011

Виробництво чавуну в 2010 році виявилося рекордним

Виробництво чавуну в 2010 році виявилося рекордним

   Світове виробництво чавуну за рік продемонструвало новий рекорд і склало 1,03 млрд. тонн

Показники минулого року на 14,8% вище, ніж у 2009-му, коли виробництво чавуну склало 898,261 млн. тонн.

Як повідомляє K2Kapital, азіатський регіон виробив за рік 755,6 млн. тонн, країни ЄС - 94 млн. тонн, країни Північної Америки - 39 млн. тонн і країни СНД - 79,3 млн. тонн. Всі країни, які виробляють чавун, за 2010 рік збільшили своє виробництво.

Світова топ-десятка країн - виробників чавуну виглядає ... Читати далі»

31.01.2011

Через снігопад в Японії в поїздах ночували майже 2 тис. осіб

Через снігопад в Японії в поїздах ночували майже 2 тис. осіб

   Близько 1 тис. 700 людей провели цю ніч у семи пасажирських поїздах, які заблоковані сніговими заметами в японській префектурі Ісікава на узбережжі Японського моря

У понеділок там через безперервні снігопади повністю зупинено рух залізничного транспорту, передає ИТАР-ТАСС.
У сусідній префектурі Фукуї замети блокували на дорогах, щонайменше, 160 великовантажних автомобілів. Влада зараз вживають заходів до того, щоб визволити з сніжного полону поїзда і машини.

У багатьох районах Японії, особливо на ... Читати далі»

31.01.2011

Вчені дискутують щодо причин планетарних температурних аномалій

Вчені дискутують щодо причин планетарних температурних аномалій

  На думку вчених, танення арктичних льодовиків призводить до різкої зміни кліматичних умов у Європі та США. Про це пише видання "Corriere della Sera". Так, мер Ікалуіта, столиці канадської території Нунавут, був змушений скасувати парад мотосаней, запланований на новорічні свята.

Причина: занадто мало снігу. А на іншій стороні американського континенту, в Джорджії, яка звикла до палючого сонця, жителі Атланти змушені навчатися незнайомій роботі - прибирання снігу. Другий рік поспіль арктичний холод обрушується н ... Читати далі»

31.01.2011

Світу не вистачає какао

Світу не вистачає какао

  Запаси шоколадної сировини можуть підійти до кінця протягом декількох років, попереджає газета Telegraph. Виною всьому політична нестабільність в державі Кот-д `Івуар в Західній Африці. На території цієї держави вирощується 40% всіх какао-бобів у світі.

Зараз фермери, що вирощували какао, в масовому порядку біжать із країни в страху за своє життя. Це тим більше сумно, що в останні роки багато з них зусиллями міжнародних організацій отримали сертифікати на свою діяльність і приєдналися до Програми чесної торгівлі (Fairtra ... Читати далі»

31.01.2011

Складено карту світового наукового співробітництва

Складено карту світового наукового співробітництва

   Співробітник консалтингової компанії Science-Metrix Олів'є Бошен (Olivier Beauchesne) склав карту світового наукового співробітництва. Подробиці її створення автор наводить у своєму блозі, а саму карту у високому розширенні можна знайти тут.

Бошен використовував інформацію з баз наукових статей Scopus і Web of Science - його цікавили дані про місце роботи вчених. Якщо в числі авторів статті виявлялися дослідники з двох різних міст, то Бошен зарахов ... Читати далі»

31.01.2011