Головна » 2010 » Июнь » 3 » У Гватемалі шукають причини виникнення таємничої "чорної діри"
09:42
У Гватемалі шукають причини виникнення таємничої "чорної діри"
   Другий день б'ються геологи над причиною появи таємничої величезної воронки, в однойменній столиці постраждалої від тропічного шторму "Агата" Гватемали , яка "засмоктала" в себе цілу будівлю швейної фабрики.

Повідомляється, що "чорна діра" майже ідеальнї круглої форми діаметром близько 20 метрів і 30 метрів глибиною з'явилася в одному з районів міста Гватемала увечері в суботу. На цьому місці стояла триповерхова будівля швейної фабрики.

Дані про постраждалих розходяться. Місцеві власті говорять про відсутність жертв подібного капризу природи.

В даний час загадковий кратер оточений співробітниками правопорядку. На місці працюють геологи, які ось вже другий день так і не можуть знайти відповідь на питання про причину виникнення воронки, передає РИА "Новости".

Примітно й те, що трохи більше трьох років тому, буквально в двох кілометрах від цього місця, в Гватемалі вже утворювалася практично ідентична "чорна діра" в землі.

Як прокоментував ситуацію інженер-геофізик з Національного агентства управління в надзвичайних ситуаціях Давид Монтерросо, "я можу вам сказати, що не було причиною: це не вина геології і це не викликано землетрусом. Це все, що ми знаємо на даний момент, і ми будемо змушені спуститися всередину ".

Відзначається, що геологи сходяться на думці, що кругла форма воронки припускає наявність під нею карстової порожнини. Поки-що вчені ламають голови над причинами виникнення "кратера".

Джерело: http://www.inauka.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2609 | Додав: wiktor | Теги: воронка, шторм Агата, Гватемала | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar