Головна » 2010 » Сентябрь » 3 » У Києві гостювали учасники навколосвітньої подорожі
00:24
У Києві гостювали учасники навколосвітньої подорожі
навколосвітня подорож, Київ, електромобіль           Учасники навколосвітньої подорожі на автомобілях з електродвигунами «Zero Emissions Race» (пробіг з нульовими викидами) провели вчора свої заходи у Києві.

Як зазначив на прес-конференції організатор і керівник акції Луї Палмер, пробіг розпочався 16 серпня з Палацу Націй ООН (Женева) у східному напрямі. Його учасники – команди зі Швейцарії, Німеччини, Південної Кореї та Австралії – планують здійснити навколосвітню подорож за 80 днів.

Маршрут налічує 150 міст, серед яких Москва, Шанхай, Лос-Анджелес, Ванкувер, Мехіко, Париж, Київ. Учасники проводять заходи, метою яких є привернути увагу до збереження довкілля, біорізноманіття, до проблеми зміни клімату, можливості використання електромобіля як чистого, світлого і простого транспорту, а також спонукати людей до збалансованішого способу життя.

За словами Л. Палмера, умови участі у пробігу передбачають зарядку автомобілів відновлювальною (чистою) енергією (сонячні батареї, вітряки), яка вироблена та введена у споживчу систему протягом пробігу. Зокрема, керівник перегонів має вдома (у Швейцарії) 10 кв.м сонячної батареї на даху.

Вимогою до автомобіля є те, щоб він міг проїхати 220 км на одній підзарядці. За словами керівників команд, їхні машини (на два місця) можуть розвивати швидкість до 240 км/год. і на одній підзарядці долати 350 км.

Учасники перегонів також відвідають конференцію зі зміни клімату, що відбудеться у Канкуні (Мексика).

В Україні маршрут проходить через Чоп, Сколе, Броди (Львівська обл.), Новоград-Волинський (Житомирська обл.), Київ, Батурин (Чернігівщина).

Офіційним страховим партнером перегонів в Україні виступає НАСК "Оранта". За словами голови правління компанії Ігоря Пугачова, вона 2008 року приєдналася до Глобального договору ООН і задекларувала свою прихильність принципам соціально відповідального бізнесу і «зеленої практики».

Джерело : http://www.civicua.org
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1651 | Додав: wiktor | Теги: електромобіль, київ, навколосвітня подорож | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar