-->Головна » 2010 » Сентябрь » 03

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» видобула стотисячний барель нафти в Єгипті

Нафтогаз України, барель, нафта         Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» видобула перші 100 тисяч барелів (13,5 тис. тонн) нафти з родовища Gharadig у рамках реалізації проекту з освоєння запасів вуглеводнів концесійної ділянки Алам Ель Шавіш Іст (Alam El Shawish Еаst) на території Західної Пустелі Арабської Республіки Єгипет, повідомляє Управління по зв’язках ... Читати далі»

03.09.2010

У Києві гостювали учасники навколосвітньої подорожі

навколосвітня подорож, Київ, електромобіль           Учасники навколосвітньої подорожі на автомобілях з електродвигунами «Zero Emissions Race» (пробіг з нульовими викидами) провели вчора свої заходи у Києві.

Як зазначив на пр ... Читати далі»

03.09.2010

Стажування зі студентського самоврядування в Польщі

стажування, Польща, суденське самоврядування         Парламент Студентів Республіки Польща запрошує на програму стажування для представників Органів студентського самоврядування Українських ВНЗ. Стажування проходитиме 11-17 жовтня 2010 року в різних містах, в провідних вищих навчальних закладах Польщі: Ягелоньський Університет, Варшавський Університет, Торуньський Університет, Ґдан ... Читати далі»

03.09.2010

Феноменальний сніг

Сігер, метеорологія, сніг, рекорд        Група вчених під керівництвом Річарда Сігер (Richard Seager), метеоролога земної обсерваторії Ламонт-Догерті в Колумбійському університеті (Lamont Doherty Earth Observatory at Columbia University), США, довела, що сильні снігопади, що обрушилися на північну Америку і північну Європу взимку 2009-2010 року , були викликані рідкісним зіткненням двох погодних систем, пові ... Читати далі»

03.09.2010

Чим страшний медичний туризм?

медичний туризм, Великобританія, стовбурові клітини         Лікарі з лікарень Китаю і Німеччини зажадали спростування від лікарів Великобританії, які закликали англійців утримуватися від так званого «туризму за стовбуровими клітинами», повідомляє агентство Reuters.

< ... Читати далі»

03.09.2010

За останній рік інтенсивність вирубки лісів Амазонії знизилася на 16%

Амазонія, вирубка лісів, зміни клімату       За даними Бразильського національного інституту космічних досліджень (INPE), за останні 12 місяців дефорістація (зведення лісів) в Амазонії знизилася на 16% (В абсолютних цифрах за останній рік було вирубано 1488 км2 лісів).

Не дивлячись на цю оптимістичну інформацію, в результаті вирубки такої кількості дерев у атмосферу планети надійшло 95,6 млн тонн CO2, що ... Читати далі»

03.09.2010