Головна » 2010 » Декабрь » 27 » У найближчому майбутньому розвинені країни планують повністю відмовитися від використання нафти і газу
19:51
У найближчому майбутньому розвинені країни планують повністю відмовитися від використання нафти і газу
www.focus.ua
природні ресурси, нафта і газ, альтернативні джерела енергії, нетрадиційні види енергіїї    Вже в середині 30-х років XXI століття запаси природних ресурсів будуть виснажені, пророкують фахівці. І дають невтішний прогноз для країн, які живуть сьогодні за рахунок продажу вуглеводнів: Росія, Саудівська Аравія, держави Перської затоки, Венесуела і Іран стануть аутсайдерами в послегазовом і посленефтяном світі.

Поки альтернативні технології дають лише пару відсотків необхідної енергії. Але зростання цін на нафту і газ змушує уряди виділяти все більшу кількість коштів на екопроект. У ЄС, наприклад, діє Європейська програма розвитку геліотермічної технологій і розробляється проект створення до 2020 року єдиної мережі по перетворенню енергії вітру в електрику.

За даними американської організації Energy Watsch Group, в 2030 року відновлювані джерела енергії цілком здатні забезпечити енергією весь світ. Для цього знадобиться 3,8 млн. вітрогенераторів, 90 тис. великих сонячних електростанцій і 1,7 млрд. невеликих батарей на дахах будівель. Вартість такої потужної мережі оцінюється в $ 100 трлн.

Німеччина

Уряд стимулює створення вітряних ферм у море і субсидує тих, хто займається виробництвом енергії з поновлюваних джерел. У Німеччині працює перший офшорний вітряної парк «Альфа Вентус», що складається з 12 генераторів і забезпечує енергією 50 тис. будинків.

Данія

У морській акваторії Данії розташовані 90 вітрових турбін, які виробляють близько 200 МВт електроенергії, яких вистачає на життєзабезпечення близько 140 тис. будинків. До 2013 року тут закінчать будівництво шельфового вітропарку, який буде забезпечувати електрикою ще 400 тис. будинків.

Швеція

По всій країні встановлено 500 тис. теплових насосів, що працюють за рахунок енергії землі і води. У місті Вестерос діє завод з виробництва біогазу з відходів продуктів харчування. На такому газі працює весь муніципальний транспорт країни.

Франція

У Франції, крім традиційних проектів з використання відновлюваної енергії, вчені також проводять незвичайні експерименти. Вони намагаються перенаправляти потоки повітря у автострад для приведення в рух вітряка. На ділянці, де за добу проходить до 5 тис. вантажівок, встановлений міні-вітряк. Експеримент покаже, чи можна використовувати завихрення, що йдуть від машин, для перетворення в електрику.

Ісландія

Країна льодів - одна з найактивніших у тектонічному відношенні областей Землі. Геотермальна енергія сьогодні забезпечує 95% тепла в будинках острова.

Японія

Японія імпортує 80% енергоносіїв, тому в країні повсюдно використовують енергозберігаючі технології. Тут також розробляють проект електростанції на навколоземній орбіті, запуск якої запланований на 2020 рік.

США

У США намагаються отримати паливо з водоростей. Підраховано, що при ціні нафти більше $ 25 за барель виробництво біопалива стає економічно вигідним. А контейнери для сміття BigBelly працюють виключно на сонячній енергії, яка перетворюється на електрику за допомогою кремнієвих елементів.

Джерело: http://www.focus.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3867 | Додав: wiktor | Теги: нафта і газ, нетрадиційні види енергіїї, альтернативні джерела енергії, природні ресурси | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar