-->Головна » 2010 » Декабрь » 27

Індонезія підготувалася до цунамі

redskynews.com
истеми раннього попередження цунамі, Індонезія, Індійський океан, GITEWS    Завершилося налагодження німецько-індонезійської системи раннього попередження цунамі в Індійському океані (German-Indonesian Tsunami Early Warning System for the Indian Ocean, GITEWS) - рівно через шість років після жахливої катастрофи, яка забрала життя мільйонів людей по всій Південній і Південно-Східної Азії.

Проект буде залишатися між ... Читати далі»

27.12.2010

Запропоновано гіпотезу, яка пояснює прискорення дрейфу північного магнітного полюса

astrolab.su
Північний магнітний полюс, магнітне поле Землі, дрейф полюса, Інститут фізики Землі    Північний магнітний полюс, як відомо, дрейфує з року в рік. З тих пір, як його вперше виявив шотландський дослідник Джеймс Кларк Росс, магнітний полюс переміщався порівняно повільно - менше ніж на 15 км на рік. Але в 1990-х роках він раптом почав набирати швидкість і тепер рухається у північно-північно-західному напрямку, покриваю ... Читати далі»

27.12.2010

Сьогодні народився Гончар Анатолій Іванович

www.focus.ua
Гончар Анатолій Іванович, День народження, океанограф, 27 грудня    Сьогодні народився видатний український вчений-океанограф Гончар Анатолій Іванович. Учений у галузі акустичної океанографії, гідроакустичних методів і засобів вивчення дна океанів і морів. Доктор технічних наук (1988), член-кореспондент НАН України (2006). Директор Науково-технічного центру панорамних акустичних систем НАН України (з 1993 р.). Заслужени ... Читати далі»

27.12.2010

У найближчому майбутньому розвинені країни планують повністю відмовитися від використання нафти і газу

www.focus.ua
природні ресурси, нафта і газ, альтернативні джерела енергії, нетрадиційні види енергіїї    Вже в середині 30-х років XXI століття запаси природних ресурсів будуть виснажені, пророкують фахівці. І дають невтішний прогноз для країн, які живуть сьогодні за рахунок продажу вуглеводнів: Росія, Саудівська Аравія, держави Перської затоки, Венесуела і Іран стануть аутсайдерами в послегазовом і посленефтяном світі.

Пок ... Читати далі»

27.12.2010

Землетрус в Новій Зеландії

www.vokrugsveta.ru
Землетрус, Нова Зеландія, підземні поштовхи, шкала Ріхтера    Серія підземних поштовхів магнітудою 4,9 стрясла в ніч з неділі на понеділок Південний острів, Нова Зеландія, повідомляє РБК з посиланням на агентство Reuters. У результаті землетрусу сильно постраждали будівлі в центральній частині міста Крайстчерч (Christchurch). За словами представників місцевої влади, які передає BBC News, то, що подія обійшлося ... Читати далі»

27.12.2010

Шифрування в пляшці

www.vokrugsveta.ru
пляшкова пошта, кодування, лист, Америка    Послання в пляшці, доставлене генералу-конфедерати під час громадянської війни в Америці, було розшифровано лише тепер, через 147 років після написання, повідомляє BBC News. У шифруванні генерал повідомляє Джону Пембертону, що не може надати підкріплення для допомоги в захисті Віксбург, Міссісіпі.

«Не чекайте допомоги з цього боку річки», - написано в повідомле ... Читати далі»

27.12.2010

Біогенні елементи поверхневого стоку впливають на клімат Землі

www.priroda.su
поверхневий стік, сілськогосподарські землі, глобальний клімат Землі          Біогенні елементи, що надходять у водні об'єкти з сільськогосподарських земель, не тільки викликають евтрофікацію і появу мертвих зон, але й можуть впливати на глобальний клімат Землі повідомляє журнал "Праці Національної Академії Наук" (США).

Цей вплив полягає в наст ... Читати далі»

27.12.2010

Найкращі в світі туристичні напрямки розділили на категорії

www.tourua.com
Американська Асоціація туристичних операторів, категорії, новини туризму        Американська Асоціація туристичних операторів вперше випустила список "Кращих у світі напрямків". Список розділений на категорії. Абсолютним лідером стала Італія, яку визнали найкращим напрямком відразу в чотирьох номінаціях "Архітектура", "Прогулянки", "Романтика", а також "Гастрономія і вина". Крім того, країна опинилас ... Читати далі»

27.12.2010

Південну Африку офіційно запросили в БРІК

radiosvoboda.org
БРІК, ПАР, міжнародні організації, Китай, Бразилія, Індія, Росія         Південна Африка отримала формальну пропозицію приєднатися до групи держав БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай). Про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ян Цзечі. Про своє бажання приєднатися до групи в Південній Африці оголосили в середині 2010 року.

За словами Цзечі, президент Китаю Ху Цзіньтао написав офіцій ... Читати далі»

27.12.2010