Головна » 2010 » Август » 25 » У Південній Африці павіани тероризують населення
20:26
У Південній Африці павіани тероризують населення
Південна Африка, павіани, мавпи     Південну Африку тероризують злочинці-мавпи, повідомляє BBC News. Регіон і без того відрізнявся одним з найвищих у світі рівнів злочинності, але примати погіршили ситуацію ще більше. Туристи, які приїжджають до мису Доброї Надії, все частіше піддаються нападам мавп, які відбирають у людей сумки, їжу, документи. Агресивні голодні тварини не тільки грабують перехожих, а й здійснюють квартирні крадіжки.

Крім того, розумні павіани навчилися пробиратися в автомобілі: вони влаштовують біля машини засідку і чекають, поки ні про що не підозрюючи господар авто відкриє центральний замок з пульта дистанційного керування. Почувши заповітний звук, примати кидаються до машини, відкривають двері та витягують їстівне і все, що зацікавили їх предмети.

До речі, павіани всеїдні, надають перевагу фрукти, але не гребують і листям, комахами, насінням і дрібними хребетними. Мешкають у Мису Доброї Надії популяції розширили своє меню, включивши в нього морську їжу. При розладі шлунка вони жують каолін-глину білого кольору.

Захисники природи пояснюють агресивну поведінку мавп тим, що останнім часом помітно скоротилася територія проживання павіанів на мисі: площі міст розширюються, і ареали приматів опиняються на забудованих територіях.

У липні багато галасу було навколо історії з 14-річним павіанів Уїльямом, якого довелося приспати, пише Daily Telegraph. Цю мавпу не раз викривали в проникненні в людські оселі і в тероризування людей. У результаті було вирішено зробити Вільяму смертельну ін'єкцію.

«Навколо Світу» розповідав, що дикі мавпи давно вважаються одним з головних лих Делі, Індія. Вони заполоняють урядові будівлі і храми, відбирають у перехожих їжу і лякають людей.

Індійські парламентарії одного разу навіть присвятили спеціальне засідання законодавчого органу екстрених заходи щодо захисту від нападів полчищ мавп. За словами депутатів, «орди» мавп просто окупували вулицю South Avenue в Нью-Делі, де розташовані парламент, міністерства та інші адміністративні будівлі, і заважають роботі чиновників. Нахабність мавп дійшла до такого ступеня, що вони вриваються навіть у добре укріплене будівлю канцелярії прем'єр-міністра Індії.

У жовтні 2007 року Ес Ес Баджва (SS Bajwa), віце-мер Делі, столиці Індії, член опозиційної партії Бхаратія Джаната-(Bharatiya Janata Party, BJP), помер від ран, отриманих в результаті нападу зграї диких макак. Відбиваючись від зграї диких мавп, Ес Ес Баджва випав з другого поверху тераси свого будинку і сильно вдарився головою. Травма виявилася смертельною. У загиблого залишилися дружина чиновника і син.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3276 | Додав: wiktor | Теги: Південна Африка, павіани, мавпи | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar