-->Головна » 2010 » Август » 25

Можливо, розгаданий секрет Долини смерті: валуни ковзають по зимовому льоду

валуни, Долина смерті, секрет руху     Американські вчені зробили чергову спробу розгадати таємницю Долини смерті. Справа в тому, що на певній ділянці цієї пустині (Racetrack Playa) в штаті Каліфорнія кояться дивні речі: булижники подорожують самі по собі, залишаючи довгі сліди. Феномен спантеличує фахівців ось уже півстоліття. Нікому не вдавалося на власні очі спостерігати камінь в русі, але те, що «вони ходять!», По ... Читати далі»

25.08.2010

Результати останніх досліджень Місяця.

результат, дослідження, Місяць      Результати останніх досліджень Місяця.Місяць вже давно цікавить людину. Він є єдиним позаземним об’єктом, на якому людині вдалося побувати. І хоча вчені почали досліджувати його досить давно, приблизно 350-400 років тому, ще коли з’явилися перші телескопи, тільки сьогодні вдалося відкрити деякі раніше невідомі таємниці Місяця, про які зараз піде мова.
... Читати далі»

25.08.2010

Неефективність методів боротьби з потеплінням довели науково

технології, потепління, неефективність    Існуючі в даний час технології, які повинні перешкоджати подальшому зростанню рівня океанів через підвищення температур на планеті, неефективні в довгостроковій перспективі. До такого висновку прийшли вчені, за допомогою комп'ютерних моделей перевірили п'ять подібних методів. Результати роботи фахівців опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences. Ко ... Читати далі»

25.08.2010

У Південній Африці павіани тероризують населення

Південна Африка, павіани, мавпи     Південну Африку тероризують злочинці-мавпи, повідомляє BBC News. Регіон і без того відрізнявся одним з найвищих у світі рівнів злочинності, але примати погіршили ситуацію ще більше. Туристи, які приїжджають до мису Доброї Надії, все частіше піддаються нападам мавп, які відбирають у людей сумки, їжу, документи. Агресивні голодні тварини не тільки грабують перехожих, а й здійснюють к ... Читати далі»

25.08.2010