Головна » 2010 » Май » 7 » В Європі хочуть заборонити паранджу
08:51
В Європі хочуть заборонити паранджу
  Депутати швейцарського кантону Арау (Aarau) запропонували ввести заборону на носіння паранджі в громадських місцях, повідомляє РБК. За подання пропозиції до Державної ради Швейцарії проголосували 89 депутатів, проти - 33. Прихильники ініціативи пояснюють своє рішення тим, що паранджа символізує домінування чоловіка над жінкою.

Аналогічний закон зараз розглядається в сенаті Бельгії. Законопроект передбачає заборону на носіння у публічних місцях одягу, що не дозволяє впізнати людину. Таким чином, під закон підпали і ті варіанти мусульманського одягу, які припускають повне або майже повне закриття особи у жінки. Якщо закон успішно пройде всі інстанції і набуде чинності в червні-липні цього року, Бельгія стане першою країною в Європі, що прийняла подібний закон.

Нагадаємо також, що в січні цього року французький парламент заборонив носіння нікабу (тканина, що закриває обличчя у жінки) і бурки (тканина, що закриває все тіло з голови до ніг) в громадському транспорті та громадських закладах, наприклад, школах і шпиталях. Негативне ставлення до закритих осіб викликане побоюваннями перед терористичними актами. Президент Франції Ніколя Саркозі (Nicolas Sarkozy) мав намір провести повну заборону подібного одягу, але не зміг провести ідею через парламент.

А в канадській провінції Квебек (Quebec) влада вже заборонила носіння одягу, що закриває обличчя. Тих, хто носить нікаб і бурки, не будуть обслуговувати в державних установах. Крім того, за новим законом, жінки з закритими особами не зможуть отримати роботу в держсекторі.

Тим часом, нікаб - вуаль з прорізами для очей - не є обов'язковим атрибутом в ісламі, на відміну від хіджабу, який дівчина-мусульманка надягає після досягнення повноліття і який покриває волосся, але не закриває обличчя.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1512 | Додав: wiktor | Теги: паранджа, бурка, нікаь, хіджаб | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar