Головна » 2011 » Февраль » 9 » В країні невивчених уроків...
22:29
В країні невивчених уроків...
   Перемігши динозаврів і закони спадковості, люди заселили всю Землю та заснували держави. Однак багато хто з них є державами-примарами: про них говорять по телевізору і пишуть у газетах, проте їх місцезнаходження залишається таємницею. 95 відсотків молодих американців не уявляють, де би міг перебувати Афганістан. У довільному місці на карті світу шукають Ізраїль, Ірак та Іран три чверті мешканців Штатів. Десять відсотків американців упевнені, що Чечня сусідить із Сербією й недавно оголосила про свою незалежність.

Загадковим для американців виявився не тільки Схід, а й власна країна. Половина з них не знає, де розташований Нью-Йорк. Майже 60 відсотків губляться, почувши питання "Де знаходиться штат Огайо?". Де знаходиться сама Північна Америка, не дуже ясно уявляє собі кожен третій американець, який не може відшукати на карті світу Тихий Океан, і кожний десятий, який не може відшукати США.

Ще однією загадковою країною є Португалія. Більшість росіян при згадуванні цієї країни думають про Латинську Америку, джунглі Амазонки й навіть про спекотну Африку. Три чверті російських громадян виявилися безсилі назвати столицю цього загадкового держави. Ще два незрозумілих для росіян держави - це Голландія і Нідерланди. Половина наших співвітчизників ніяк не можуть розібратися, одна це країна чи дві. І тільки в однієї людини з шести в Росії місто Амстердам асоціюється з Голландією. Або з Нідерландами.

Ще дві країни-близнюки - це Швеція та Швейцарія. І там і там знаходяться Альпи, роблять прекрасний шоколад і зберігають гроші в самих надійних банках. У Альпах виявилася і найвища гора на Землі. Принаймні, так вважають жителі Сполученого Королівства. Кожен третій з них упевнений, що Еверест знаходиться десь у горах Європи чи навіть у горах Великобританії.
Фото: gdz.ua
Джерело: http://lenta.ru
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1915 | Додав: wiktor | Теги: світгляд, географічні ляпи, Уроки | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar