Головна » 2011 » Февраль » 9 » Третина росіян вважає Сонце супутником Землі
23:11
Третина росіян вважає Сонце супутником Землі
   Опитування, проведене ВЦВГД до Дня російської науки (8 лютого), показало, що 32 відсотки росіян вважають Сонце супутником Землі. Причому з 2007 року кількість людей, що помиляються в цьому питанні  тільки зросла (минулого разу таку відповідь дали 28 відсотків респондентів).

Складнощі у росіян викликало таке явище, як радіація - 11 відсотків жителів Росії вважають, що радіоактивне молоко стає безпечним після кип'ятіння, а 55 відсотків упевнені, що всю радіоактивність на Землі створили люди.

У порівнянні з 2007 роком, у Росії також зросла кількість вважають, що електрони менше атомів (52 відсотки проти 48 відсотків), і тих, хто впевнений, що антибіотики однаково ефективні як проти бактерій, так і проти вірусів (у 2007 році - 45% , а в 2011 році - 46%).

Майже третина росіян (29%) вважає, що перші люди населяли планету в епоху динозаврів. З твердженням про постійному русі континентів зміг погодитися тільки 71 відсоток росіян.

Механізм роботи лазера залишається для росіян загадкою: 26 відсотків респондентів упевнені, що він фокусує звукові хвилі, а ще 43 відсотки не змогли дати на це питання відповіді.

Крім того, за чотири роки, що пройшли з моменту попереднього опитування, з 14 до 20 відсотків збільшилася кількість росіян, що вважають, що повний оборот навколо Сонця Земля робить за один місяць.

Фахівці ВЦВГД відзначають, що наукові помилки більш властиві жінкам, ніж чоловікам. Особливо погано у слабкої статі йдуть справи зі знаннями, що стосуються радіації, антибіотиків і системи Земля - Сонце (саме жінки найчастіше називали зірку земним супутником). Виняток становив лазер, який «фокусує звукові хвилі» на думку 29% чоловіків і 23% жінок.

Lenta.Ru відзначає, що подібні помилки характерні не тільки для росіян і пропонує почитати про те, яким уявляють собі світ жителі інших країн.

Опитування ВЦВГД проходив з 29 по 30 січня 2011 року. У ході опитування співробітники фонду довідалися думку 1,6 тисячі осіб у 138 населених пунктах в 46 областях, краях і республіках Росії. 
Фото: www.livestream.ru
Джерело: http://www.livestream.ru
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1552 | Додав: wiktor | Теги: росіяни, опитування, географічні ляпи | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar