Головна » 2011 » Декабрь » 27 » В Одеську область прилетіли фламінго
08:42
В Одеську область прилетіли фламінго
 Будацький лиман, фламінго, Русєв, Одеська область Справжню природну аномалію зафіксували нещодавно одеські біологи, виявивши на Будакському лимані (у районі Затоки) ... молодого рожевого фламінго.
  Як розповів «Сегодня» експерт українського товариства охорони птахів Іван Русєв, це перший достовірний випадок появи фламінго на нашій території: «Їх ареал знаходиться набагато південніше, найближчі гніздування - на островах Егейського моря. Зимують фламінго зазвичай в Африці, і поява цих птахів у нас, та ще в грудні - диво. Хоча цьому є наукове пояснення. Ми вважаємо, що стався пов'язаний з посушливої ​​восени і надзвичайно теплим початком зими аномальний розліт молодих фламінго під час їх осінньої міграції. Зміни в кліматі, які спостерігаються в останні роки в багатьох частинах планети, можуть давати неправдиву інформацію птахам, і вони починають розліт в нетиповому для всієї популяції виду напрямку ».
   Русев додав, що в нашій області є майже всі умови для проживання фламінго - особливо на берегах Куяльницького лиману з його багатими запасами рачків і мотиля. І якщо тенденція до потепління продовжиться, то скоро пернаті красені знайдуть у нас прописку не тільки в міському зоопарку.
Фото: lh3.ggpht.com
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: В Україні | Переглядів: 3421 | Додав: wiktor | Теги: Одеська область, Русєв, фламінго, Будацький лиман | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 2
avatar
1 xxx • 00:53, 07.01.2012
Vse b nichogo, ale duzhe vzhe bagato pomylok v texti, nevzhe tak vazhko, hoch raz prochytaty, pered tym, yak vyklasty na storinku...?
avatar
2 wiktor • 09:13, 07.01.2012
Не вистачає часу... biggrin
ComForm">
avatar