Головна » 2010 » Декабрь » 3 » Встановлено взаємозв'язок між вітаміном D і раком грудей
22:45
Встановлено взаємозв'язок між вітаміном D і раком грудей
Вітамін, рак грудей, залежність    Американські дослідники встановили взаємозв'язок між недоліком вітаміну D, який виробляється в організмі людини під дією сонячного світла, і захворюваністю жінок на рак молочної залози.

За даними Університету Південної Кароліни 60% афроамериканок, у яких був діагностований рак молочної залози, відчували брак вітаміну D в організмі. У білих жінок цей відсоток був значно менше (тільки у 15% хворих була відзначена брак вітаміну D в організмі).

P.S. Колір шкіри людини залежить від пігменту меланіну (чим його більше, тим темніше колір шкіри), який виступає в ролі захисного бар'єру на шляху ультрафіолетових променів. Тому для темношкірих людей потрібно в 10 разів більше часу для вироблення еквівалентної кількості вітаміну D, ніж для людей з білою шкірою.

Вчені Каролінського центру, що займається вивченням онкологічних захворювань, призвели інший цікавий факт. Американські жінки хворіють на рак молочної залози в 4 рази частіше, ніж японські (хоча географічна широта, на яких знаходяться обидві країни приблизно однакові). З'ясувалося, що вся справа полягає в морепродуктах (перш за все морських водоростях).

У ході своїх наукових пошуків дослідники додавали в культури ракових клітин витяжку з морських водоростей. Крім цього, дослідження проводилися і на щурах. У корм щурів разом з канцерогенами додавали фрагменти слоевищ водоростей. Всі проведені дослідження показали, що водорості перешкоджають виникненню і зростанню злоякісних новоутворень.

Крім того, були проведені експерименти і на людях. Здорові жінки отримували капсули, що містять водорості. За словами вчених в результаті такої водорослевой "дієти" відзначалися значні захисні зміни в гормональному фоні організмів жінок, які перешкоджають розвитку онкологічних захворювань.

P.S. За статистикою, кожна восьма мешканка США протягом життя захворює на рак грудей, у нас, в Росії, кожна 17-а.

P.S.S. Чоловіки теж хворіють на рак грудей (~ в 100 разів рідше).

Джерело: www.priroda.su
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1414 | Додав: wiktor | Теги: Залежність, рак грудей, Вітамін | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar