-->Головна » 2010 » Декабрь » 03

У Єгипті виявлені «сліди» гігантського озера, що колись існувало в пісках Сахари

озеро, спутникові знімки, Сахара, скам'янілості     Про це свідчать супутникові знімки, вивчені групою американських дослідників. А розкопки допомогли пояснити наявність в пустелі копалин останків риб.

Зображення були отримані в 80-е і 90-і роки, однак тоді їх не вдалося розглянути через недостатню чіткості. Тепер фахівці Центру земних і планетарних досліджень при Смітсонівському інституті на чолі з ... Читати далі»

03.12.2010

У XX столітті в Південній півкулі згоріло менше біомаси, ніж за попередні століття-півтора

       Спалювання біомаси в Південній півкулі протягом останніх 650 років, можливо, стало причиною коливання концентрації окису вуглецю в атмосфері Землі.

Дослідження зразків антарктичного льоду свідчить про те, що кількість спалюваного біомаси (для обігріву та приготування їжі, в результаті лісових та інших пожеж) не збільшувалася поступово з плином часу, а то зростала, то знижувався протягом ... Читати далі»

03.12.2010

Сахарська електрика

Сахара, енергетика, проект, сонце       Японські вчені в даний момент зайняті розробкою великого проекту під назвою Sahara Solar Breeder Project, повідомляє енергетичний інформаційний портал «Р-енерго». На російську мову назва проекту можна було б перекласти як «Проект сахарського солнцезавода». Розробники проекту виходять з того, що найбільша пустеля світу Сахара одержує величезну кількість сонячної е ... Читати далі»

03.12.2010

Міжнародна науково-практична конференція «Роль науки у сталому розвитку суспільства»

конференція, Тамбов, 2010, сталий розвиток    24-25 грудня 2010 року в Тамбові відбудеться заочна Міжнародна науково-практична конференція «Роль науки у сталому розвитку суспільства». Про це повідомляє регіональний Фонд розвитку науки і культури, що є організатором конференції.

Конференція проводиться за підтримки:

    * Міністерства освіти і науки Російської Федерації
    * Адміністрац ... Читати далі»

03.12.2010

В Україні потеплішає

погода, Україна, прогноз, потепління      У найближчу добу в Україні трохи потеплішає завдяки поширенню теплої вологої повітряної маси і атмосферних фронтів з південного заходу Європи, повідомляє Укргідрометцентр.

Вночі 3 грудня в Україні очікується сніг та мокрий сніг, на Закарпатті та півдні, а вдень - на більшій частині території країни прогнозують дощ, в Карпатах сильні опади.

Вночі у північній частині міс ... Читати далі»

03.12.2010

Справжня зима в Європі

зима, Європа, похолодання      Сильні снігопади порушили роботу аеропортів і викликали серйозні затори на дорогах в Північній Європі.

За повідомленням BBC News, робота аеропорту Гатвік (Gatwick) у Великобританії, аеропорту Ліон-Бон (Lyon-Bron) на півдні Франції, единбурзького (Edinburgh airport) і женевського (Geneva airport) аеропортів тимчасово припинена. З перебоями приймають і відправляють літаки аеропорти Фран ... Читати далі»

02.12.2010

Встановлено взаємозв'язок між вітаміном D і раком грудей

Вітамін, рак грудей, залежність    Американські дослідники встановили взаємозв'язок між недоліком вітаміну D, який виробляється в організмі людини під дією сонячного світла, і захворюваністю жінок на рак молочної залози.

За даними Університету Південної Кароліни 60% афроамериканок, у яких був діагностований рак молочної залози, відчували брак вітаміну ... Читати далі»

02.12.2010

Зелені трудівники міських вулиць

Лісова Служба, США, місто, зелені насадження      Американська Лісова Служба провела цікаву роботу, оцінивши в матеріальному вираженні "вартість послуг" зелених насаджень для жителів міст.

Як приклад було наведено найпростіші розрахунки для трьох міст США: Чикаго, Сакраменто і Портленд. У кожному з прикладів оцінювалася окрема функція зелених насаджень.

У Чикаго 3600 тисяч дерев щорічно пов'язують 890 тонн за ... Читати далі»

02.12.2010