Головна » 2010 » Декабрь » 16 » З Чернівецької області вивезли небезпечні пестициди
21:35
З Чернівецької області вивезли небезпечні пестициди
onews.com.ua
пестициди, отрутохімікати, Чернівці, Управління охорони навколишнього середовища    Чернівці повністю позбуліся пестицидів. 30-ть з половиною тонн відправілі на утілізацію до Польщі. Тім годиною, в Україні залішається Ще мінімум 20 тисяч тонн простроченої отруту, якої Ще Тільки планують позбутіся. Приклад регіону, Який вже Може дихати вільно - Далі у сюжеті Олени Цинтьен.

За Радянську часів Це БУВ Колгоспний склад агрохімікатів. На початку 90-х господарство розпалося - розповідає колішній агроном Іван Паламарюк. Відтоді про пестициди геть Забуль.

Іван Паламарюк, колішній агроном колгоспі с. Ніжні Петрівці:

- Ми передавали станції захисту рослин, що у нас залишилися ці пестициди, що є, щоб вони забрали, реалізували куди, і вони знали.

Умови зберігання отруйних Речовини тут не найгірші - запевняють Екологи. Усі ці роки склад БУВ зачиненням на замок. І більшість селян навіть НЕ здогадувалася про небезпечне сусідство.

Георгій Федорян, мешканець с.Ніжні Петрівці:

- Не всі в курсі, якої шкоди можуть завдати ці пестициди, але хто в курсі, вони, звичайно, дуже зраділи і дуже вдячні, що їх нарешті вивезли.

За два місяці Екологи об'їхалі сотні сіл. І вияви десятки небезпечний складів - часто у зовсім несподіваніх місцях.

Іван Рибак, начальник Управління охорони навколишнього середовища Чернівецької області:

- Пестициди булі заховані за стіною та замуровані в пріміщенні, його призначення та, буцім-то Було порожнім. Альо насправді там Ще булу одна Стіна, коли її, Цю стіну розібралі, знайшла Ще 3,5 тонни пестицидів.

Усі прострочені хімікаті Екологи ретельно зібралі ї запакувалі в герметічні діжкі. Вийшла - тринадцять Із половиною тонн. Також їх відправілі в Польщу на утілізацію. Тепер Фахівці розбіратімуть приміщення, де зберігаліся пестициди, адже смороду не менше небезпечні, аніж Самі хімікалії.

Олена Цинтьен, Максим Соколик,
Новини, телеканал "ІНТЕР",
Чернівецька область.

Джерело: http://podrobnosti.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1437 | Додав: wiktor | Теги: чернівці, Управління охорони навколишнього се, отрутохімікати, пестициди | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar