Головна » 2010 » Май » 11 » Знайдено захоронення біля Косово
20:00
Знайдено захоронення біля Косово
Дослідники військових злочинів спільно з місією Євросоюзу в Косові виявили 250 людських тіл в покинутому кар'єрі неподалік від міста Рашка, що знаходиться біля кордону з Косово, повідомляє Daily Telegraph. Володимир Вукчевич,  прокурор з військових злочинів, розповів, що ексгумація тіл скоро почнеться, але вже зараз влада вважає, що ці тіла належать косовським албанцям.

Раніше в Сербії вже було виявлено п'ять подібних масових поховань, що залишилися з часів збройного конфлікту років 1998-1999 років. Тоді влада перевозила тіла мертвих албанців до Сербії, щоб приховати їх від міжнародних слідчих. Під час війни загинуло близько 13 тис. чоловік. Війна тривала, поки у справу не вступив НАТО і не напав на Сербію, захищаючи косовських сепаратистів. Сербські власті підкреслили, що подібні відкриття лише підтверджують їх намір покінчити з темним минулим. «Це черговий доказ того, що Сербія не намагається приховати своє темне минуле і готова передати правосуддю всіх тих, хто скоював злочини, незалежно від їхньої національності або положення» - заявив В. Вучкевіч. Сербія раніше вже подавала заявку на вступ до Євросоюзу, проте результати переговорів залежать від результатів таких розслідувань і долі людей, які творили беззаконня в 90-х роках.

Нагадаємо, що залізничне сполучення між Белградом, Сербією, і Сараєво, Боснія і Герцеговина, було відновлено лише в грудні минулого року. Вперше з часу розпаду Югославії в 1991 році між двома цими містами пройшов пасажирський потяг. У першому поїзді в Сараєво приїхало 17 чоловік. Першим складом, що пройшов по новому маршруту, став «Олімпійський експрес» потяг, названий на честь Олімпійських ігор в Сараєво в 1984 році. Він ходив по цьому маршруту до війни і вважався самим шикарним потягом в країні. Зараз стан «Олімпійського експреса» залишає бажати кращого, проте було ухвалено рішення не ремонтувати потяг до цієї урочистої події.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1741 | Додав: wiktor | Теги: Косово, Югославія, військовий злочин, Серюія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar