-->Головна » 2010 » Май » 11

Стрімко втрачається біологічне різноманіття Землі

Світові лідери не виконали своїх зобов'язань щодо зниження до 2010 року темпів втрати біологічного розмаїття. Про це йдеться в новій доповіді ООН. Вона була підготовлена спільно Секретаріатом Конвенції про біологічне різноманіття і Програмою ООН (ЮНЕП). Його автори попереджають, що екосистеми, які підтримують життя і благополуччя на Землі, знаходяться на межі деградації і колапсу, повідомляє центр новин ООН.

У 2002 році в Йога ... Читати далі»

11.05.2010

Знайдено захоронення біля Косово

Дослідники військових злочинів спільно з місією Євросоюзу в Косові виявили 250 людських тіл в покинутому кар'єрі неподалік від міста Рашка, що знаходиться біля кордону з Косово, повідомляє Daily Telegraph. Володимир Вукчевич,  прокурор з військових злочинів, розповів, що ексгумація тіл скоро почнеться, але вже зараз влада вважає, що ці тіла належать косовським албанцям.

Раніше в Сербії вже було виявлено п'ять подібних ма ... Читати далі»

11.05.2010

Неочікуваний гість в Середземному морі

  Сірий кит з'явився біля берегів Ізраїлю, чим сильно здивував захисників природи, повідомляє BBC News. Цей вид китів вважався зниклим в Атлантичному океані, тому його поява в Середземному морі булf великим сюрпризом. Імовірно, ссавець ненавмисно приплив з природного місця існування в Тихому океані, подолавши дистанцію в тисячі кілометрів. Вчені також допускають, що сірі кити повернулися в колишнє місц ... Читати далі»

11.05.2010