Головна » 2010 » Май » 11 » Стрімко втрачається біологічне різноманіття Землі
20:09
Стрімко втрачається біологічне різноманіття Землі
Світові лідери не виконали своїх зобов'язань щодо зниження до 2010 року темпів втрати біологічного розмаїття. Про це йдеться в новій доповіді ООН. Вона була підготовлена спільно Секретаріатом Конвенції про біологічне різноманіття і Програмою ООН (ЮНЕП). Його автори попереджають, що екосистеми, які підтримують життя і благополуччя на Землі, знаходяться на межі деградації і колапсу, повідомляє центр новин ООН.

У 2002 році в Йоганнесбурзі на Всесвітньому саміті зі сталого розвитку керівники країн світу домовилися до 2010 року значно знизити темпи втрати біорізноманіття. У новій доповіді, підготовленій на основі наукових досліджень і звітів 110 країн світу, говориться, що ця обіцянка не виконана.

Автори доповіді звернули увагу на п'ять основних чинників, які призводять до скорочення біологічних різноманітності - надмірна експлуатація ресурсів, розширення середовища проживання людей, забруднення навколишнього середовища, зміна клімату та інвазивні чужорідні види.

«Багато країн не помічають величезної цінності біологічного різноманіття тварин, рослин та інших живих форм і їх ролі в збереженні здоров'я і функціональності екосистем - від лісів, прісних вод і грунту до океанів і навіть атмосфери» - заявив Директор-виконавець ЮНЕП Ахім Штайнер.

Сьогодні темпи зникнення флори і фауни в 1000 разів вище природних.

Джерело: http://rnd.cnews.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2237 | Додав: wiktor | Теги: саміт, ЮНЕп, біорізноманіття, оон | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar