Головна » 2010 » Май » 11 » Неочікуваний гість в Середземному морі
19:53
Неочікуваний гість в Середземному морі
  Сірий кит з'явився біля берегів Ізраїлю, чим сильно здивував захисників природи, повідомляє BBC News. Цей вид китів вважався зниклим в Атлантичному океані, тому його поява в Середземному морі булf великим сюрпризом. Імовірно, ссавець ненавмисно приплив з природного місця існування в Тихому океані, подолавши дистанцію в тисячі кілометрів. Вчені також допускають, що сірі кити повернулися в колишнє місце проживання в західній півкулі.

Сірий кит - великий гладкий кіт, який живиться великою кількістю маленьких морських організмів - з'явився в морях планети 20 млн років тому. Колись існували три основних популяції сірих китів: на заході, сході і північній частині Тихого океану і в Північній Атлантиці. Північноатлантична популяція зникла в період між XVII і XVIII століттями з нез'ясованих досі причин. З тих пір в Атлантиці сірі кити не зустрічалися жодного разу.

9 травня дослідники з Ізраїльського центру досліджень морських ссавців (Israel Marine Mammal Research and Assistance Centre) отримали повідомлення про те, що в Герцлійской бухті плаває гігантське тварина. Вчені поспішили досліджувати «гостя»: були зроблені фотографії, за якими велетень був ідентифікований - це дійсно виявився сірий кіт.

«Навколо Світу» вже розповідав, що популяція сірих китів продовжує вимирати. Зараз налічується  22 тис. особин, а перш ніж в XIX столітті почалася широкомасштабне полювання на цих тварин, у Тихому океані мешкало близько 96 тис. сірих китів (від 76 тис. до 118 тис.). Це означає, що сучасна популяція налічує лише 19-29% від тієї кількості, яка водилося в цих водах всього двісті років тому.

З 1947 року сірі кити знаходяться під захистом, і полювання на них суворо регулюється, але час від часу вони стають жертвами браконьєрів.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1614 | Додав: wiktor | Теги: сірий кит, вилов китів, Середземне море, популяція китів | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar