-->Головна » 2010 » Май » 15

Допомога по господарству зберігає шлюб

  Група учених з Лондонської школи економіки (London School of Economics), Великобританія, виявила, що шлюби, в яких чоловіки допомагають з прибиранням, рутинною роботою по будинку і турботою про дітей, найчастіше виявляються міцними, повідомляє Daily Mail. І чим більше старань докладає чоловік, тим меншою є ймовірність, що шлюб закінчиться розлученням. Результати дослідження були опубліковані в журналі Feminist Economics.
... Читати далі»

15.05.2010

Вчені спростували теорію про пересування статуй острова Пасхи

  Група дослідників з Університетського коледжу Лондона і Манчестерського університету, що працює на острові Пасхи в Тихому океані, оголосила про неспроможність традиційної теорії про пересування знаменитих кам'яних статуй - моаї.

«Ми ніколи не дізнаємося, як насправді пересували статуї», - заявив доктор Колін Річардс, один з керівників дослідницької групи.

Учені прийшли до висновку, що пасхальські дороги бу ... Читати далі»

14.05.2010

Учені склали атлас забруднення територій після аварії на ЧАЕС

   Вчені двох країн - Росії та Білорусії - підготували Атлас сучасних та прогнозних аспектів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС на постраждалих територіях.

"У атласі міститься не тільки ретроспективна інформація про радіоактивне забруднення територій внаслідок аварії на ЧАЕС, але є і прогнозні карти по забрудненню до 2056 року", - повідомив на брифінгу в Мінську в четвер, 13 травня, заступник директора департа ... Читати далі»

14.05.2010