Головна » 2010 » Май » 15 » Учені склали атлас забруднення територій після аварії на ЧАЕС
22:24
Учені склали атлас забруднення територій після аварії на ЧАЕС
   Вчені двох країн - Росії та Білорусії - підготували Атлас сучасних та прогнозних аспектів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС на постраждалих територіях.

"У атласі міститься не тільки ретроспективна інформація про радіоактивне забруднення територій внаслідок аварії на ЧАЕС, але є і прогнозні карти по забрудненню до 2056 року", - повідомив на брифінгу в Мінську в четвер, 13 травня, заступник директора департаменту з ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС МНС Білорусії Микола Цибулько.

Крім того, за його словами, у новому атласі є карта забруднень радіацією Європи, містяться карти забруднень на регіональному рівні - адміністративних одиниць на території Білорусії і Росії.

У свою чергу, директор департаменту гідрометеорології міністерства природних ресурсів і охорони навколишнього середовища Білорусі Марія Герменчук підкреслила, що в атласі міститься чітка інформація про забруднені території, та інформація про те, що "було вчора, що є сьогодні і що буде завтра".

"Завдяки атласу можна дати відповіді на питання, як буде розвиватися ситуація з радіацією в перспективі", - сказала Герменчук.

Атлас не є комерційним проектом, його не буде в продажу. 1400 примірників надійдуть до бібліотек, державні органи, ученим, атлас також буде доступний на електронному носії.

Нагадаємо, в минулому році над зруйнованим четвертим реактором Чорнобильської АЕС була запланована споруда нового саркофага. Як повідомила дирекція атомної станції, завершилися експертні роботи з підготовки території для збірки нового укриття типу Арка.

Джерело: http://korrespondent.net
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 5629 | Додав: wiktor | Теги: забруднення, Атлас, радіація, аварія на ЧАЕС | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar