Головна » 2010 » Май » 15 » Допомога по господарству зберігає шлюб
13:13
Допомога по господарству зберігає шлюб
  Група учених з Лондонської школи економіки (London School of Economics), Великобританія, виявила, що шлюби, в яких чоловіки допомагають з прибиранням, рутинною роботою по будинку і турботою про дітей, найчастіше виявляються міцними, повідомляє Daily Mail. І чим більше старань докладає чоловік, тим меншою є ймовірність, що шлюб закінчиться розлученням. Результати дослідження були опубліковані в журналі Feminist Economics.

Вчені простежили долю 3 тис. одружених пар, які народили дітей у 1970 році в один і той же тиждень. Саме в той період велика частина жінок залишалася сидіти вдома, коли у них народжувалися діти. Коли дітям виповнилося по п'ять років, жінок опитали щодо того, скільки їхні чоловіки допомагали їм удома, включаючи допомогу з домашнім господарством, турботу про дітей і покупки. Приблизно половина чоловіків не допомагали зовсім або допомагали тільки з чим-небудь одним. Чверть - допомагали з двома видами справ, а решта чверть - з трьома різними видами справ. Близько 7% пар розвелося на той час, як дитині виповнилося десять. А ще через шість років число розлучених пар досягла 20% від загальної кількості. Порівняльний аналіз показав, що чим більше чоловік допомагав з домашніми справами, тим менше виявлялася ймовірність розлучення.

До речі, близько року тому група вчених з Австралійського національного університету (Australian National University), Австралія, оголосила, що науково довела: одного кохання для довгого і щасливого шлюбу недостатньо. Наприклад, згідно з дослідженням, якщо чоловік на 9 або більше років старший за дружину або ж якщо він одружився до того, як йому виповнилося 25 років, це вдвічі збільшує ймовірність розлучення. Наявність дітей зазвичай продовжує шлюб, проте якщо дружина хоче дітей більше, ніж її чоловік, це впливає на шлюб негативно. Крім того, на тривалості шлюбу відображаються відносини всередині сімей кожного з подружжя. Якщо батьки одного з них розлучені або живуть окремо, це дещо збільшує ймовірність розлучення. Також якщо шлюб є другим або третім, то подружжя на 90% більше схильні до роздільного жіття, ніж люди, що перебувають у першому шлюбі. Погано впливає на шлюб і бідність або відсутність роботи у чоловіка.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2183 | Додав: wiktor | Теги: шлюб, Дослідження, фактори розлучуваності, Статистика | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar