-->Головна » 2010 » Июнь » 07

Маленькі острови успішно справляються з підйомом рівня океану

    Дослідники з Університету Окленда (Нова Зеландія) і Комісії з прикладної геофізики Південно-Тихоокеанського регіону представили результати спостережень за зміною розмірів 27 островів, розташованих в Тихому океані.
   Прийнято вважати, що підйом рівня океану становить небезпеку в першу чергу для карликових острівних держав, територія яких всього на кіл ... Читати далі»

07.06.2010

Оприлюднено список майбутніх відкриттів, складений 350 років тому

    7 червня в Лондоні відкриється виставка, присвячена 350-річчю Королівського товариства - головної наукової організації Великобританії. Одним з найбільш примітних експонатів стане список майбутніх відкриттів, складений в 1660-х роках знаменитим ученим Робертом Бойлем. Публіка побачить його вперше.
   Багато пророкуваннь великого хіміка виявилися на  ... Читати далі»

07.06.2010

Річку Темзу планують опріснювати

     Воду знаменитій лондонській Темзи незабаром можна буде пити.
     Вчора на її берегах відкрився перший у своєму роді опріснювальний завод, будівництво якого обійшлося в £ 270 млн. Його творці обіцяють, що людина не відчує ніякої різниці з звичайною водопровідною водою.
     Підприємство в Бектоні було ... Читати далі»

07.06.2010

Учені NASA виявили життя на Титані

        Учені NASA виявили ознаки існування життя на супутнику планети Сатурн Титані.
     Висновки про наявність примітивних видів біологічного життя на Титані зроблені на основі аналізу даних, одержаних з американського супутника "Кассіні".
     ... Читати далі»

07.06.2010

Виявлено причини танення льодовиків

    Група вчених з Швейцарської вищої технічної школи Цюріха і Університету штату Аляска (США) виявила зв'язок між таненням льодовиків і природними кліматичними змінами.
   "Це, звичайно ж, не знімає з людства відповідальності за ті дії, які сприяють потеплінню, - уточнює керівник дослідження Матіас Жуса. - Але тепер ми розуміємо, що у відступу льодовиків є ... Читати далі»

07.06.2010