Головна » 2010 » Июнь » 7 » Річку Темзу планують опріснювати
13:56
Річку Темзу планують опріснювати
     Воду знаменитій лондонській Темзи незабаром можна буде пити.
     Вчора на її берегах відкрився перший у своєму роді опріснювальний завод, будівництво якого обійшлося в £ 270 млн. Його творці обіцяють, що людина не відчує ніякої різниці з звичайною водопровідною водою.
     Підприємство в Бектоні було задумано в зв'язку з тим, що Лондон, знаменитий своїми дощами, не отримує достатньої кількості опадів, що в майбутньому може призвести до нестачі води. Завод, який стане своєрідним резервом, буде функціонувати тільки посушливим літом.
Він буде працювати на біодизельному паливі - в значній мірі на рослинному маслі, тобто відходи ресторанів британської столиці.
     «Люди можуть задатися питанням, чому ми оснащуємо дощовий Лондон опріснювальним виробництвом, - говорить Багсі Мартін, генеральний директор компанії Thames Water. - Але річ у тому, що Лондон не настільки дощовий, як вам здається: він отримує приблизно в два рази менше опадів, ніж Сідней, і менше Далласа і Стамбула. Наших нинішніх ресурсів -  річок та грунтових вод - не так вже й багато, щоб задовольнити майбутній попит ».
      Існують побоювання, що глобальне потепління може призвести до гострої нестачі води в Англії протягом 20 років. Шотландія навіть пропонує експортувати цей життєво необхідний ресурс. Тим не менше екологи стверджують, що будівництво опріснювального підприємства - короткозоре рішення, яке не забезпечує сталої відповіді на майбутню проблему дефіциту     води.
      Компанія Thames Water сподівається, що завод не буде використовуватися до 2012 року.
 
Джерело: http://science.compulenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3199 | Додав: wiktor | Теги: опріснення води, річка Темза, Великобританія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar