-->Головна » 2010 » Июнь » 25

В іранській Долині асасинів знайшли гігантський резервуар для води

Аламут, асассини, іранська долина, резервуар для води     Іранські археологи, що працюють в Долині асасинів на північному заході країни, виявили в руїнах замку Аламут декілька складських приміщень і резервуарів для води, повідомляє іранський телеканал Press TV.

Найбільший резервуар для дощової та талої води має довжину більше 11 метрів, ширину - 4 метри і глибину - близько 4 метрів. У глибині скелі, на якій ст ... Читати далі»

25.06.2010

Етно-екологічний табір на Черкащині

етно, еколгічний табір, Черкащина ,Холодний Яр, липень 2010   З 23 до 27 липня 2010 р. на території урочища Холодний Яр (Чигиринський район, Черкаська область) відбудеться волонтерський етно-екологічний табір "Холодноярськими стежками".

Черкащина завжди славилася своїми багатими природними ресурсами та заповідними територіями. Однією із таким унікальних і значущих на державному рівні є територія Урочища Хо ... Читати далі»

25.06.2010

Свободу пандам!

заповідник ,Китай, панда, дика природа   Чжан Хемін (Zhang Hemin), голова заповідника панд Wolong, Китай, розповів, що одна або дві вагітних панди будуть випущені в напівдику частину заповідника до кінця цього року, пише Daily Telegraph. Ця частина відокремлена від решти заповідника загородою, однак в іншому схожа з дикою, що дозволить Чжану і його колегам спостерігати за тваринами.

«Панди будуть народжувати в напівдикому сер ... Читати далі»

25.06.2010

У Данії відкопали королівський палац

Харольд Синьозубий, Данія, археологічні розкопки, королівський маєток   Археологи з університету Орхуса (Århus University), Данія, виявили залишки палацу Харальда Синьозубого (Harald Blåtand). Будова датується X століттям, повідомляє Copenhagen Post. Залишки резиденції знаходяться в північно-східному куті похоронного комплексу в Еллінг на півдні Ютландії. У Еллінг похований батько Харальда Синьозубого,  С ... Читати далі»

25.06.2010