-->Головна » 2010 » Август » 10

Туристи назвали критерії ідеального відпочинку

туризм, опитування, ідеальний відпочинок   Британське туристичне онланй-агентство Sunshine.co.uk провело опитування, головною метою якого було визначити, які чинники могли б стати ідеальними для відпочинку більшості туристів.

Згідно з результатами дослідження, оптимальна температура для ідеального відпочинку становить 28 градусів за Цельсієм, саме цю позначку обрало 78% туристів.

Також, в ході опитування було встано ... Читати далі»

10.08.2010

Африканський пил удобрює грунт в Південній Америці

Африка, западина Чаду, Амазонська низовина, пил, перенесення   Учені з Великобританії і Австралії уточнили оцінку обсягу заліза і фосфору, що доставляється з пилом з Африки в джунглі Амазонки.

Джерелом багатого мікроелементами пилу служить западина Бодель у Чаді. На її місці колись розташовувалося величезне озеро, площа якого доходила до 400 000 км ²; зараз про його існування нагадує лише озеро Чад, що ... Читати далі»

10.08.2010

Китай вивів на орбіту супутник дистанційного зондування Землі

Яогань-10, спутник, Китай, дистанційне зондування Землі     Успішний запуск супутника «Яогань-10» був здійснений з космодрому Тайюань (провінція Шаньсі) в 06.46 у вівторок за допомогою ракетоносія «Чанчжен-4».

Дані, одержувані з супутника, будуть використані для проведення наукових експериментів, досліджень в галузі земельних ресурсів, ведення обліку врожайності сільськогосподарських культур, моніторингу і запобі ... Читати далі»

10.08.2010

Вчені змоделювали клімат древньої Землі

клімат Землі, геологічний час, дослідження вчених, моделювання    Вчені реконструювали кліматичні пояси - широкі, однорідні в кліматичному  відношенні області земної кулі - ордовицького періоду і уклали, що вміст вуглекислого газу в атмосфері в цей період був нижче, ніж вважалося. Робота дослідників опублікована в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, а коротко її суть представлена в прес-релізі уніве ... Читати далі»

10.08.2010

Кліматичний сценарій для України: зміни на шкоду чи на користь?

експерт, зміни клімату, Україна    У понеділок уранці, як і тиждень тому, Київ оповило димом. У Міністерстві з надзвичайних ситуацій вважають, що його принесло з Росії. Натомість експерти кажуть, що проблема внутрішня і полягає в пожежах на українських теренах.
    За прогнозами деяких екологів, пожежі та димові завіси – це ще найменше, що може спіткати Україну, якщо аномальна спека внаслідок глобального по ... Читати далі»

10.08.2010

Нова модель Землі: ядро з'їдає себе кожні 100 млн. років

ядро, структура Землі, гіпотеза, плавлення, кристалізація    Нова гіпотеза припускає, що ядро Землі може плавитися і кристалізувати одночасно. Учені до цих пір не можуть пояснити дивні сили, що діють на глибині 5000 кілометрів від поверхні Землі. Геофізик з Ліонського університету почав чергову спробу розгадати загадку природне, грунтуючись на новій моделі ядра Землі.

Більшість учених вважає, що внутрішнє ядро планети ... Читати далі»

10.08.2010

День заснування Дунайського біосферного заповідника

день утворення, Дунайський біосферний заповідник     10 серпня 1998 року  Указом Президента України на базі природного заповідника "Дунайські плавні" було створено Дунайський біосферний заповідник.
     Дунайський біосферний заповідник — самостійна природоохоронна та науково-дослідна установа. Розташований на крайньому південному заході України, на території Кілійського району Одеської област ... Читати далі»

10.08.2010