Головна » 2010 » Сентябрь » 3 » Чим страшний медичний туризм?
00:09
Чим страшний медичний туризм?
медичний туризм, Великобританія, стовбурові клітини         Лікарі з лікарень Китаю і Німеччини зажадали спростування від лікарів Великобританії, які закликали англійців утримуватися від так званого «туризму за стовбуровими клітинами», повідомляє агентство Reuters.

Лікарня Beike Biotech, що працює в Китаї, зробила заяву, в якій вказується, що зі стовбуровими клітинами в їх лікарні працюють найкращі фахівці з найбільших лікарень КНР. «Beike пишається високим рівнем безпеки своїх послуг і отримує підтримку від уряду Китаю і провідних китайських лікарень та університетів», - йдеться в заяві. Представник клініки XCell зробив аналогічну заяву. Він підкреслив, що в їх лікарні використовуються самі передові технології і всі їх методи ліцензовані відповідними органами Європейського союзу.

Нагадаємо, що вчені з Університетського коледжу Лондона (University College London), Великобританія, заявили у вівторок, що клініки XCell-Center у Німеччині та Beike Biotechnology в Китаї пропонують неліцензоване лікування стовбуровими клітинами таких хвороб, як пошкодження мозку, кірковий параліч, розсіяний склероз, травми спинного мозку і пошкодження зорового нерва. В цілому по світу налічується до 700 медичних закладів, які пропонують своїм пацієнтам неперевірену і потенційно небезпечну терапію. Тисячі людей щорічно піддають своє здоров'я великому ризику, звертаючись за допомогою в ці лікарні.

Стовбурові клітини - це первинні, неспеціалізовані клітини, здатні утворювати будь-яку з 350 тканин організму. У дорослої людини стовбурові клітини знаходяться, в основному, в кістковому мозку і в невеликих кількостях у всіх органах і тканинах. При порушенні в роботі будь-якого органу, вони знаходять зону ушкодження і заповнюють втрачену функцію. Це властивість стовбурових клітин робить їх основним об'єктом дослідження регенеративної медицини. Як правило, стовбурові клітини отримують з тканин зародка людини, тому робота зі стовбуровими клітинами викликає серйозні етичні суперечки.

Так, в США політика відносно стовбурових клітин змінилася після обрання президентом Барака Обами, який є послідовним прихильником використання стволових клітин ембріона людини як для наукової роботи, так і в медичних цілях. Указ, що скасовує заборону на фінансування досліджень в області стволових клітин людини, був підписаний у березні 2009 року. Проте потім цей указ був оскаржений у суді. В даний час уряд США намагається зняти заборону, накладену на дослідження стовбурових клітин.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1808 | Додав: wiktor | Теги: медичний туризм, стовбурові клітини, Великобританія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar