Головна » 2010 » Сентябрь » 3 » Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» видобула стотисячний барель нафти в Єгипті
00:27
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» видобула стотисячний барель нафти в Єгипті
Нафтогаз України, барель, нафта         Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» видобула перші 100 тисяч барелів (13,5 тис. тонн) нафти з родовища Gharadig у рамках реалізації проекту з освоєння запасів вуглеводнів концесійної ділянки Алам Ель Шавіш Іст (Alam El Shawish Еаst) на території Західної Пустелі Арабської Республіки Єгипет, повідомляє Управління по зв’язках з громадськістю НАК «Нафтогаз України».

За погодженням з Єгипетською Генеральною Нафтовою Корпорацією (ЄГНК) Компанія «Нафтогаз України» провела роботи з облаштування системи збору і відвантаження нафти для раннього видобутку на родовищі Gharadig та прийому нафти на базі ЄГНК Абу Сенан. ЄГНК надала дозвіл на проведення раннього видобутку нафти в обсязі до 2000 барелів на добу.

За час реалізації проекту Компанією пробурені 12 пошукових та 2 розвідувальні свердловини. Відкрито п’ять родовищ вуглеводнів. Сумарні видобувні запаси нафти та газу на трьох родовищах оцінуються у 10 млн. тонн умовного палива. Здійснюється оцінка запасів на інших двох родовищах.

Компанія «Нафтогаз України» продовжує здійснювати організаційно-правові заходи та виконувати дослідні та технологічні роботи на родовищах з метою нарощування видобутку нафти та газу.

Успішна реалізація проекту з розвідки та промислової розробки ресурсів вуглеводнів у Єгипті сприятиме прискоренню процесу диверсифікації джерел постачання енергоносіїв до України.

Довідка. 13 грудня 2006р. між Арабською Республікою Єгипет, Єгипетською Генеральною Нафтовою Корпорацією та Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» було укладено Концесійну угоду на проведення нафтової розвідки та розробки запасів вуглеводнів східного блоку Алам Ель Шавіш Іст (Alam El-Shawish East) у Західній Пустелі АРЄ загальною площею 994 кв. км. Згідно з умовами Концесійної угоди період геологорозвідувальних робіт триватиме до 13 грудня 2011 року.

Джерело: http://www.geonews.com.ua
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2790 | Додав: wiktor | Теги: барель, нафта, Нафтогаз України | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar