-->Головна » 2010 » Сентябрь » 19

Острів Зміїний трісне навпіл

острів, Зміїний, розмивання, ОНУ         Острів Зміїний рано чи пізно зникне з лиця землі. За словами декана геолого-географічного факультету ОНУ імені Мечникова Євгена Черкеза, морські хвилі, опади та породжувані ними зсуви щорічно «з'їдають» смужку берега шириною в десятки сантиметрів. Крім того, є тенденція до підвищення рівня моря. До недавнього часу учені вважали, що площа острова ... Читати далі»

19.09.2010

Великобританія чекає землетрусу

Великобританія, землетрус, шкала ріхтера         Проаналізувавши історичні документи, вчені прийшли до висновку, що в найближчому майбутньому в країні може відбутися землетрус силою 6 балів за шкалою Ріхтера, повідомляє Daily Telegraph. Доктор Роджер Мусон (Dr Roger Musson) з Британської геологічної служби відзначив, що землетруси, що зародилися в Дуврском протоці Ла-Маншу, званому також Па-де-Кале ... Читати далі»

19.09.2010

Багаторічні льоди Арктики продовжують прискорено танути

Арктика, льодовик, танення, зміна клімату           Національний центр даних снігу і льоду США (NSIDC) опублікував графік, який ілюструє прискорене зниження площі багаторічних Арктичних льодів. Нагадаємо, що багаторічний лід має найбільш високий "запас міцності", що дозволяє "пережити" літні місяці року (однорічний лід, як правило, тане в літні місяці).
... Читати далі»

19.09.2010