Головна » 2010 » Сентябрь » 19 » Великобританія чекає землетрусу
21:40
Великобританія чекає землетрусу
Великобританія, землетрус, шкала ріхтера         Проаналізувавши історичні документи, вчені прийшли до висновку, що в найближчому майбутньому в країні може відбутися землетрус силою 6 балів за шкалою Ріхтера, повідомляє Daily Telegraph. Доктор Роджер Мусон (Dr Roger Musson) з Британської геологічної служби відзначив, що землетруси, що зародилися в Дуврском протоці Ла-Маншу, званому також Па-де-Кале, відбулися неподалік від Лондона у 1382 і 1580 роках. У результаті останнього двоє дітей було вбито набили кам'яною кладкою в 86 милях від Лондона, а частина білих круч Дувра обрушилися в море. «Те, що сталося двічі, швидше за все відбудеться і в третій раз, - вважає вчений. - Але коли це відбудеться: завтра, через 2 роки, 20 або 50 років - нам би самим хотілося знати ».

За словами доктора Муссон, урбанізація і зростання населення Великобританії зроблять наслідки землетрусів набагато більш серйозними. «У 1580 році загинуло двоє людей. Уявіть, яким могло б стати число жертв сьогодні », - говорить він. Збиток від землетрусу 1580 обчислювався півдюжиною впали з дахів труб і вежею з Вестмінстерського абатства. Пуритани тоді назвали землетрус покаранням за появу театру, який вони вважали справою рук диявола.

Збиток від можливого землетрусу було б порівняти з землетрусом аналогічної сили, що стався в Ньюкаслі австралійського штату Новий Південний Уельс в 1980 році. У перерахунку на нинішні ціни збиток склав би £ 4 млрд.

Джерело:  http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1771 | Додав: wiktor | Теги: шкала ріхтера, Великобританія, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar