-->Головна » 2010 » Октябрь » 02

У Тихому океані знайдений скам'янілий кораловий риф

коралові рифи, Тихий океан      Співробітники Університету Воллонгонг (University of Wollongong, Австралія) виявили кораловий риф, який існував навколо вулканічного острова Лорд-Хау тисячі років тому. Острів знаходиться в південній частині Тихого океану, в 600 км від південно-східного берега Австралії.

За словами професора-геоморфолога Коліна Вудрофф, що керував дослідженням, скам'янілий риф розташовується в 30 ме ... Читати далі»

01.10.2010

80% населення Землі загрожують проблеми з прісною водою

прісна вода, населення Землі, забезпечення      Дослідження групи під керівництвом Чарльза Вьорьошмарті з Міського університету Нью-Йорка і Пітера Макінтайра з університету штату Мічиган представляє собою перший глобальний аналіз ситуації з водною безпекою з точки зору якості життя людей і біорізноманіття. Автори проаналізували вплив діяльності людини та інших факторів на річки, основні джерела прісної води, і отри ... Читати далі»

01.10.2010

Тропічні шторми обертаються зсувами

топічний шторм, зсув, мексика , Латинська америка      Черговий зсув, який спустився на невелике село в штаті Чіапас (Chiapas), Мексика, убив як мінімум 16 чоловік, повідомляє Assosiated Press. 13 людей отримали травми, ще 3 числяться зниклими без вісті.

Позавчора аналогічний о ... Читати далі»

01.10.2010

20% всіх видів рослин планети знаходиться під загрозою зникнення

рослинний світ, планета, загроза зникнення   Згідно з результатами досліджень, проведених Британським Королівським ботанічним садом, Лондонським музеєм історії природи та Міжнародним союзом охорони природи (IUCN), кожен п'ятий вид рослин Землі перебуває під загрозою зникнення (в абсолютних цифрах 76000 з 380000 видів рослин у майбутньом ... Читати далі»

01.10.2010