-->Головна » 2010 » Октябрь » 26

Головними жертвами глобального потепління є країни, що розвиваються

кліматичний індекс, глобальне потепління      Компанія Maplecroft розрахувала кліматичний індекс вразливості для країн світу, який був отриманий в результаті аналізу 42 різних чинників, що відбивають соціальні, економічні та екологічні наслідки глобальних кліматичних змін.

Згідно з даними Maplecroft глобальні кліматичні зміни являють найбільшу загрозу для Бангладеш, Індії і Мадагаскару. Інші країни, такі як Непал, Мозамбік, Філіппіни, Гаїт ... Читати далі»

26.10.2010

ЄБРР презентував новий екологічний проект в Україні

ЄБРР, екологічний проект, Україні       Європейський банк реконструкції та розвитку презентував новий проект "Побудова кривих вартості витрат на зниження викидів парникових газів в Україні".

Метою є проведення системного та кількісного аналізу можливостей для інвестицій у проекти енергоефективності та відновлюваної енергетики, які сприяють зменшенню викидів парникових газів у всіх секторах економіки Укр ... Читати далі»

26.10.2010

Саміт ООН зі зміни клімату: що запропонує Україна?

саміт ,ООН, клімат, Україна      Національне агентство екологічних інвестицій представило попередню позицію України для участі у 16-й Конференції Сторін Рамкової Конвенції ООН зі змін клімату, що пройде цього року у Мексиці.

Як повідомили Deutsche Welle в Нацекоінвестагентстві (НАЕІ), офіційний Київ бере на себе зобов’язання щодо такого рівня викидів парникових газів, який на період до 2020 року не перевищу ... Читати далі»

26.10.2010

На Беліз насувається ураган

 Тропічний шторм, Річард, Беліз     Тропічний шторм «Річард» (Richard) пройшов над узбережжям Гондурасу і зараз прямує в бік Белізу, повідомляє Associated Press. У неділю, 24 жовтня, його центр був розташований в 155 км від Белізу і рухався на північний захід зі швидкістю 19 км / ч. Швидкість вітру досягала 140 км / ч. Очікується, що «Річард» може викликати хвилі на 1,5 м вище звичайних у цьому регіоні. Шторм може при ... Читати далі»

26.10.2010

У горах Непалу пропав шерпа

Альпініст, Чхеванг Німа, шерпа, Непал    Альпініст Чхеванг Німа (Chhewang Nima), професійний провідник і представник народності шерпа, пропав під час підйому на гору Барунтзе (Baruntse), Непал, повідомляє BBC News. Знаменитий альпініст 19 разів піднімався на Еверест, супроводжуючи туристичні групи.

На цей раз Чхеванг Німа супроводжував групу, яка здійснювала сходження на гору Барунтзе, висота якої становить 7129 м. ... Читати далі»

26.10.2010

Вулкан готується до виверження

Індонезія, вулккан, Томборо    В Індонезії в будь-яку хвилину може розпочатися виверження вулкана Мерапі (Merapi), повідомляє Associated Press. Вже почалася евакуація мешканців прилеглих селищ. Активність вулкану наростала протягом всього минулого тижня, і влада підняла рівень небезпеки виверження до найвищого рівня.

Вулкан, висота якого складає 2968 м., востаннє вивергався в 2006 році. Тоді хвиля пузириться лави з ... Читати далі»

26.10.2010