Головна » 2010 » Октябрь » 26 » На Беліз насувається ураган
14:19
На Беліз насувається ураган
 Тропічний шторм, Річард, Беліз     Тропічний шторм «Річард» (Richard) пройшов над узбережжям Гондурасу і зараз прямує в бік Белізу, повідомляє Associated Press. У неділю, 24 жовтня, його центр був розташований в 155 км від Белізу і рухався на північний захід зі швидкістю 19 км / ч. Швидкість вітру досягала 140 км / ч. Очікується, що «Річард» може викликати хвилі на 1,5 м вище звичайних у цьому регіоні. Шторм може принести опади від 7 до 13 см, а в деяких місцях і до 18 см.

У чотирьох прибережних провінціях Гондурасу оголошено найвищий рівень небезпеки. Лісандро Росалес (Lisandro Rosales), голова комісії Гондурасу з безпеки (Honduras 'Permanent Emergency Commission), повідомив, що служби були готові до евакуації людей. У неділю «Річард» пройшов у 48 км на північ від острова Роатан (Roatan), Гондурас. Максимальна швидкість вітру досягла 110 км / ч. Очікувалося, що він досягне потужності урагану в неділю ввечері.

Нагадаємо, що наприкінці травня в Центральній Америці розбушувався тропічний шторм «Агата» (Agatha). Він убив 145 людей, десятки до цих пір вважаються зниклими без вісті. Найбільше жертв стихія зібрала в Гватемалі, де загинули не менше 120 чоловік. У Гондурасі загиблими числяться не менше 14 осіб, а в Сальвадорі - дев'ять. У всіх трьох країнах оголошено надзвичайний стан.

А 18 жовтня на Філіппіни обрушився дуже сильний тайфун, який призвів до відключення електрики і порушення засобів зв'язку. Тайфун під назвою Меги (Megi) вже змусив владу Китаю евакуювати 140 тис. осіб, які потрапили в зону лиха. З Філіппін він, швидше за все, відправиться до В'єтнаму, де вже кілька днів триває сильна повінь, що забрав життя 50 людей, у тому числі 20 пасажирів автобуса, змитого з дороги водою.

Швидкість вітру тайфуну Меги досягає 225 км / ч. В даний час тайфун знаходиться в провінції Ізабела (Isabela province), в 320 км на північний схід від столиці країни Манули. 3600 людей евакуйовано зі своїх будинків, які визнані недостатньо надійними. Усі вони тимчасово розміщені в будівлях шкіл, міських адміністрацій і церков.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1492 | Додав: wiktor | Теги: Беліз, Річард, тропічний шторм | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar