Головна » 2010 » Октябрь » 26 » Головними жертвами глобального потепління є країни, що розвиваються
14:33
Головними жертвами глобального потепління є країни, що розвиваються
кліматичний індекс, глобальне потепління      Компанія Maplecroft розрахувала кліматичний індекс вразливості для країн світу, який був отриманий в результаті аналізу 42 різних чинників, що відбивають соціальні, економічні та екологічні наслідки глобальних кліматичних змін.

Згідно з даними Maplecroft глобальні кліматичні зміни являють найбільшу загрозу для Бангладеш, Індії і Мадагаскару. Інші країни, такі як Непал, Мозамбік, Філіппіни, Гаїті, Афганістан, Зімбабве і Бірма замикають десятку країн для яких глобальне потепління буде пов'язане з безліччю негативних наслідків (країни, що розвиваються є переважно аграрними, тому посухи та повені на тлі перенаселення і виснаження ресурсів становлять велику загрозу для цих країн).

Головні винуватці глобального потепління - розвинені країни знаходяться в найменшій зоні ризику (Найменше постраждають такі країни, як Норвегія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Швеція і Данія)



Джерело: http://www.priroda.su
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 4198 | Додав: wiktor | Теги: глобальне потепління, кліматичний індекс | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar