-->Головна » 2010 » Ноябрь » 02

Джерело пустелі

пустеля, Наміб, University of London       Група вчених під керівництвом доктора Пітера Верміша (Pieter Vermeesch) з Лондонського університету (University of London), Великобританія, прийшли до висновку, що пісок у пустелі Наміб, Намібія, був принесений з боку Оранжевої на південній межі пустелі, повідомляє Nature. Статтю про результати дослідження можна знайти на сайті університету.

Пустеля Наміб є ... Читати далі»

02.11.2010

Міносвіти затвердило нові правила вступу до вишів

МОНУ, правила вступу, ВНЗ       У 2011 році українські абітурієнти матимуть місяць для подання документів на вступ до вищих навчальних закладів. Про це повідомив міністр освіти й науки Дмитро Табачник, представляючи нові правила прийому до вишів.

Міністр наголосив, що прийом заяв та документів для вступу у виші розпочнеться 1 липня 2011 року. «Для вступників на денну форму навчання на основі повної ... Читати далі»

02.11.2010

15 років сільському туризму України

сільський туризм, Угорщина, Закарпаття        У зв’язку з підготовкою до проведення заходів, присвячених 15-річчю сільського туризму України, члени Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні та прихильники сільського зеленого туризму запрошуються до участі в різноманітних заходах програми.

Історія.
У 1995 р. за ініціативи президента Угорської федерації сільського туризм ... Читати далі»

02.11.2010

Конкурс-есе 21-го століття "Відносини між Республікою Корея та Україною"

конкурс, есе, корея, Україна, ресурси        КНУ імені Тараса Шевченка разом з Корейським посольством в Україні запрошує студентів університету взяти участь в англомовному конкурсі-есе.
   
Київський національний університет імені Тараса Шевченка разом з Посольством Республіки Корея в Україні запрошує студентів університету взяти участь у корейському англомовному конкурсі-есе на тему ... Читати далі»

02.11.2010

Китові екскременти відіграють важливу роль в екосистемі океану

      У той час як екскременти більшості ссавців схожі на щільні грудки, екскременти китів швидше можна порівняти з рідким мулом. Як описує їх експерт Джо Роман (Joe Roman) з Університету Вермонта: «Дуже рідкі, волокнисті плями». Ця «волокнистість» чимось нагадує грудку шерсті.

Виділення китів не тонуть, а плавають на поверхні океанів, і нове дослідження показує, що цей факт пояснює важливі моменти, що стосую ... Читати далі»

02.11.2010