-->Головна » 2010 » Ноябрь » 10

Земля могла бути наповнена водою з народження

Земля, теорія, вода, Нора де Леу, коледж Лондона       Нора де Леу і її колеги з Університетського коледжу Лондона (Велика Британія) вважають, що необхідна для життя рідина містилася в пилу, з якого народжувалася Земля, повідомляє Компьюлента.

Питання про походження океанів до цих пір залишається дискусійним. Вважається, що пилова хмара, в якому відбувалося формування Землі, було дуже ... Читати далі»

09.11.2010

Кліматичні зміни зіштовхнули гусей і білих ведмедів

зміна клімату, білий ведмідь, гуси , Канада      У Канаді вчені спостерігали кілька випадків, коли поодинокі ведмеді сходили з морського льоду на берег і бродили по колоніям білого гусака, тягаючи яйця з гнізд, і навіть забиралися на скелі в пошуках яєць і курчат кайри. Хоча звичайна їжа білого ведмедя - кільчаста нерпа.

У трьох випадках з чотирьох ведмеді знищили всі яйця в колонії. У вчених ... Читати далі»

09.11.2010

Вчені підрахували, що льодовиковий період на Землі може настати вже в цьому столітті

льодовиковий період, підняття Світового океану, Гольфстрім     Іспанські вчені з Університету Севільї підрахували, що в найближчі 100 років океан здійснить серйозні наступи на сушу і поглине кілька країн.

Вчені пов'язують швидкість підйому світового океану з глобальним потеплінням.

За прогнозами дослідників, до кінця XXI століття під водою можуть опинитися Данія, Нідерланди, Шотландія і Ісландія. Через ох ... Читати далі»

09.11.2010

Біля берегів Криму стався землетрус силою 3,5 бала

землетрус, Чорне море ,Ялта, Кримський півострів     8 листопада, в Управління МНС України в Автономній Республіці Крим о 14:55 надійшло повідомлення від диспетчера сейсмостанції, що на відстані 70 км від м. Ялта, в південно-східному напрямку в морі в нейтральних водах, (координати: широта 43, 8, довгота 34,3) стався землетрус, силою в епіцентрі 3,5 бала за шкалою Ріхтера, а в 18:09 на відстані 70 км від м. Ялта, в пів ... Читати далі»

09.11.2010

У Китаї введено першу чергу найбільшої в світі ВЕС

Китай, ВЕС, енергетика, електростанція     У Китаї, на північно-заході країни (провінція Ганьсу, повіт Гуачжоу) введена в експлуатацію перша черга проекту найбільшого в світі і першого в Китаї вітроенергетичного комплексу потужністю 10 млн кВт (10 ГВт), повідомляє інформаційне агентство «Сіньхуа». Потужність першої черги - 5,16 млн кВт.

Потенціал вітрової енергії району, де розташована ВЕС, ... Читати далі»

09.11.2010

Відкрито IV Глобальний форум з міграції

форум, Мексика, міграція, нелегальні мігранти    8 листопада в Мексиці почав роботу четвертий Глобальний форум з міграції та розвитку. Для участі в ньому прибули понад 500 представників з 150 країн світу, в тому числі Верховний комісар з прав людини Наві Піллей, яка є співголовою Глобальної групи з міграції.

Мета форуму - обговорити шляхи зміцнення партнерства в галузі міграції та розвитку ... Читати далі»

09.11.2010

Відбулася IX Далекосхідна конференція з заповідної справи

Далекосхідна конференція, заповідна справа, Владивосток    У Владивостоку пройшла IX Далекосхідна конференція з заповідної справи. Традиційно у заході беруть участь співробітники Біолого-грунтового інституту, Інституту біології моря імені Жирмунський, Ботанічного саду-інституту, Тихоокеанського інституту географії імені Іллічова ДВО РАН, Інституту водних та екологічних проблем, регіональні науково ... Читати далі»

09.11.2010