Головна » 2010 » Ноябрь » 10 » Відкрито IV Глобальний форум з міграції
23:03
Відкрито IV Глобальний форум з міграції
форум, Мексика, міграція, нелегальні мігранти    8 листопада в Мексиці почав роботу четвертий Глобальний форум з міграції та розвитку. Для участі в ньому прибули понад 500 представників з 150 країн світу, в тому числі Верховний комісар з прав людини Наві Піллей, яка є співголовою Глобальної групи з міграції.

Мета форуму - обговорити шляхи зміцнення партнерства в галузі міграції та розвитку. Основна увага буде приділена захисту прав мігрантів, у тому числі нелегальних. Центральною темою четвертого Глобального форуму з міграції та розвитку є стратегічний альянс співпраці між урядами з цієї теми. Зустріч, хоча і не має обов'язкову силу і не примушує держави застосовувати узгоджені дії, сприяє прийняттю факту міграції як зростаючого явища, якому необхідна державна політика.

Згідно з доповіддю ООН «Міжнародна міграція та розвиток», в даний час існують в світі 214 млн мігрантів, з яких 49% складають жінки, а 6 з кожних 10 резидентів проживають в промислово розвинених країнах і більшість з них прибули з країн, що розвиваються. Їх внесок як у розвиток країн перебування, так і в економіку країн походження залежить від гарантії дотримання їхніх прав людини та створення умов для того, щоб вони не зазнавали дискримінації та не ставали жертвами ксенофобії. «Економічна криза знизила темпи зростання міжнародних мігрантів у розвинених країнах, але їх загальна кількість продовжує зростати», говорить текст, в якому також підкреслюється важливість грошових переказів для країн, що розвиваються.

У свою чергу, Томас Вайс, представник Міжнародної організації з міграції в Мексиці, сказав, що країна ацтеків сьогодні стикається з серйозними проблемами у питаннях імміграції, зазначивши насильство, викрадення, вбивства, торгівлю людьми і порушення прав людини мігрантів.

Багато відправляються в еміграцію в силу необхідності - їх штовхають бідність, безробіття, політичні або збройні конфлікти, порушення прав людини. Не маючи належних документів, вони живуть у вкрай важких умовах і зазнають дискримінації, сексуальної експлуатації та примусової праці. При цьому, намагаючись зберегти своє незаконне перебування в країні в секреті, ці люди бояться звертатися за допомогою до правоохоронних органів або до органів правосуддя.

Станом на квітень 2010 року Міжнародну конвенцію про захист прав усіх трудяхщіхся-мігрантів і членів їхніх сімей ратифікували 42 держави (з них 14 - із застереженнями або заявами), підписали, але не ратифікували 16. До цього дня країни, які ратифікували Конвенцію, є в більшості своїй країнами походження мігрантів (як, наприклад, Мексика, Марокко та Філіппіни). Для цих країн конвенція є важливим інструментом для захисту своїх громадян, що живуть за кордоном. Приміром, Філіппіни ратифікували конвенцію після того, як мали місце кілька випадків жорстокого поводження з філіппінськими робітниками за кордоном. Разом з тим, багато ратифікували країни є також країнами транзиту та призначення.

Жодна з країн, які є великими реципієнтами іноземної робочої сили, так і не підписала і не ратифікувала конвенцію.

    Довідка

    Міжнародна конвенція про захист прав всіх трудящих-мігрантів і членів їхніх сімей була прийнята Генеральною Асамблеєю в 1990 році і набула чинності 1 липня 2003 року. Є міжнародним договором універсального характеру, присвяченим прав конкретної групи населення, яка потребує захисту: всіх трудящих-мігрантів і членів їх сімей. До сфери дії конвенції входить весь процес міграції, включаючи підготовку до міграції, від'їзд, транзит і весь період перебування і заняття оплачуваною трудовою діяльністю в державі роботи за наймом, а також повернення до держави походження або звичайного місця проживання.




Слід зазначити, що Група з проблем глобальної міграції, одним з керівників якої є Наві Піллей, складається з представників 14 установ системи ООН та міжнародних фінансових інститутів. Учасники групи неодноразово закликали всі держави зміцнити заходи по боротьбі з ксенофобією, расизмом і дискримінацією щодо мігрантів, а також забезпечити правовий захист цієї категорії населення.

Джерело: http://www.rgo.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2020 | Додав: wiktor | Теги: нелегальні мігранти, Мексика, міграція, форум | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar