Головна » 2010 » Ноябрь » 10 » Земля могла бути наповнена водою з народження
23:30
Земля могла бути наповнена водою з народження
Земля, теорія, вода, Нора де Леу, коледж Лондона       Нора де Леу і її колеги з Університетського коледжу Лондона (Велика Британія) вважають, що необхідна для життя рідина містилася в пилу, з якого народжувалася Земля, повідомляє Компьюлента.

Питання про походження океанів до цих пір залишається дискусійним. Вважається, що пилова хмара, в якому відбувалося формування Землі, було дуже гарячим, а значить - не містило води. Отже, молода планета повинна була опинитися абсолютно сухою.

Воду, у відповідності з цією гіпотезою, на Землю доставили комети й астероїди, що народжувалися в глибині Сонячної системи. Однак із цією точкою зору згодні не всі, так як комети багатшими дейтерієм (стабільним і важким ізотопом водню), ніж земні океани. Астероїди ж повинні були принести з собою більше платини та інших рідкісних елементів, ніж зберігаються в надрах Землі. Логічно припустити, що основна частина земної води має місцеве походження.

Група Нори де Леу провела моделювання реакції, що протікає при попаданні молекул води на поверхню частинок олівіну - планетостроітельного матеріалу, поширеного і в Сонячній системі, і в пилових туманностях навколо інших зірок. Виявилося, що при цьому виділяється велика кількість енергії. А значить, для того щоб їх розділити, теж потрібна істотна енергія.

Відповідно до моделі, частинки пилу здатні утримувати воду при температурі до 630 градусів Цельсія. Цього мало бути достатньо для того, щоб вода зберігалася в процесі формування Землі. Потім об'єднання частинок пилу повинно було приводити до зростання тиску і температури, в результаті чого вода відокремилася б від гранул і утворила річки і океани, передає NewScientist.

Джерело: http://www.livestream.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1764 | Додав: wiktor | Теги: теорія, коледж Лондона, вода, Нора де Леу, Земля | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar