-->Головна » 2010 » Ноябрь » 16

Землю Франца-Йосифа приведуть до ладу

Земля Франца-Йосифа, архіпелаг, еспедиція, Утилізація         Експедиція, організована «Полярним фондом» і Росгідрометі, за 10 днів роботи на острові Земля Олександри архіпелагу Земля Франца-Йосипа (Архангельська область) утилізувала більше тисячі бочок з-під паливно-мастильних матеріалів.

Утилізація включала збір бочок, їх випал, пресування за допомогою 25-тонного преса, складування і транспортування на ... Читати далі»

16.11.2010

Громадян потопаючої держави чекає загальне переселення

переселення, Кірібаті, підняття рівня води ,світовий океан      Президент Республіки Кірібаті Аноте Тонг (Anote Tong) закликав громадян країни готуватися до загального переселення, повідомляє Agence France-Presse. Він доручив уряду, який має запланувати переселення громадян у разі, якщо через глобальне потепління рівень океану підніметься настільки, що затопить республіку.

На даний час населення колишньої британської ... Читати далі»

16.11.2010

Експерти Євросоюзу про зміни клімату в Україні і світі

Євросоюз, зміни клімату, Олексій Кокорін, WWF        Масштабний проект, спрямований на подолання кліматичних змін та впровадження Кіотського протоколу, розпочав роботу на теренах колишнього Радянського Союзу. Студенти Дніпропетровська, Одеси, Тернополя і Луцька стали першими слухачами семінарів, які провів для них експерт Євросоюзу з питань європейської природоохоронної політики, представник міжнародної екологічної орна ... Читати далі»

16.11.2010

Петербург затопило

Санкт-Петербург, Росія, підтоплення, стихія     Сьогодні в Санкт-Петербурзі, Росія, відбулося (або почалося) повінь, повідомляє радіо «Маяк». За даними на 06:30, вода в Неві піднялася на 180 см вище нульового рівня Кронштадського футштока, або нульової відмітки Балтійської системи висот. Як правило, повені в місті реєструються при піднятті рівня води на 160 см.

Крім того, в місті спостерігався сильний поривчастий південно ... Читати далі»

16.11.2010

За даними ДГС, фонд виявлених нафтогазоперспективних об`єктів та підготовлених до буріння налічує 300 та 45 одиниць відповідно

Укргеофізика, родовища, Толкунов, Держгеолслужба       За словами заступника генерального директора ДГП «Укргеофізика» Анатолія Толкунова, на сьогоднішній день у фонді Держгеолслужби налічують 45 нафтогазоперспективних об`єктів, підготовлених до буріння. З них 30 об`єктів знаходиться на сході країни, 10 - на заході, 5 - на акваторіях Чорного й Азовського морів. Водночас фонд виявлених об`єктів нараховує 300 одиниць.
... Читати далі»

16.11.2010

105 років від дня народження Миколи Пантелеймоновича Семененка

Микола Пантелеймонович Семененко, геолог, день народження, нститут геохімії і фізики мінералів     Сьогодні відзначається 105 років від дня народження Миколи Пантелеймоновича Семененка (1905-1996), українського геолога, академіка НАН України, віце-президента (1950-1970). Директор Інституту геохімії і фізики мінералів НАН України (1969-1977). Заслужений діяч науки України, лауреат Державної премії України, премії ім. В.І. Вернадськ ... Читати далі»

16.11.2010