Головна » 2010 » Ноябрь » 16 » Громадян потопаючої держави чекає загальне переселення
21:06
Громадян потопаючої держави чекає загальне переселення
переселення, Кірібаті, підняття рівня води ,світовий океан      Президент Республіки Кірібаті Аноте Тонг (Anote Tong) закликав громадян країни готуватися до загального переселення, повідомляє Agence France-Presse. Він доручив уряду, який має запланувати переселення громадян у разі, якщо через глобальне потепління рівень океану підніметься настільки, що затопить республіку.

На даний час населення колишньої британської колонії становить близько ста тисяч чоловік. Територія Кірибаті складається, здебільшого, з коралових атолів. Більша частина архіпелагу лежить всього в кількох метрах над рівнем моря. У 2009 році кліматологи передбачали, що до кінця XXI століття рівень океану підніметься на 1,1 метра і тоді Кірібаті (а також багато інших держав Океанії) зникне протягом найближчих 50 років.

Тонг розповів про ситуацію, екологічної ситуації на конференції з питань зміни клімату, що проводилася в столиці Кірибаті Південної Тарава. На ній, окрім представників йдуть під воду держав, були присутні делегати з Китаю, США та Японії.

На думку Тонга, відвідування Кірибаті дозволить представникам країн з високим рівнем викидів парникових газів побачити наслідки зміни клімату.

Національна рада церков Кірибаті вважає, що міжнародне співтовариство зобов'язане подбати про тих, хто змушений покинути свої будинки через зміни клімату.

Зустріч в Тарава відбулася в переддень кліматичної конференції в мексиканському Канкуні, яка пройде за посередництва ООН з 29 листопада по 10 грудня. На ній делегати обговорять угоду про обмеження викидів парникових газів. Цією угодою передбачається замінити Кіотський протокол, термін якого закінчується в грудні 2012 року.

Переговори про обмеження викидів парникових газів в Копенгагені, що відбулися в 2009 році, закінчилися провалом, нагадує Lenta.Ru.

Джерело: http://www.livestream.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1583 | Додав: wiktor | Теги: Кірібаті, світовий океан, підняття рівня води, Переселення | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar