-->Головна » 2010 » Ноябрь » 27

Кораблі і буйки «уповільнили» глобальне потепління

буйки, глобальне потепління, температура морської води, Кеннеді       Думка про те, що глобальне потепління сповільнилося в останнє десятиліття, почасти засновано на помилкових даних. Виявляється, темпи потепління знизилися всього лише через новий спосіб вимірювання температури поверхні моря.

З 1970-х років середня глобальна температура зростала на 0,16 ˚ C за десятиліття, але в нульових зростанн ... Читати далі»

27.11.2010

WWF закликав острови Фіджі захистити мангрові зарості

WWF, острови Фіджі, мангри, мангрові ліси          Всесвітній фонд дикої природи (WWF) звернувся до островів Фіджі з проханням захистити мангрові зарості, повідомляє «Синьхуа». На думку фахівців, якщо найближчим часом не будуть вжиті термінові заходи щодо порятунку мангров, економіка острівної держави понесе мільйонні збитки.

У доповіді WWF йдеться, що мангрові зарості в районі дельти річки Рева необ ... Читати далі»

27.11.2010

Нашестя раків у Шотландії

Нашестя, раки, Шотландія, Великобританія, Глазго, Кельвін       У районі Глазго, Великобританія, був знайдений новий для цього регіону вид американських сигнальних раків, що викликало сильне занепокоєння екологів щодо майбутнього споконвічних «жителів», повідомляє BBC News. Зокрема, як екологів, так і рибалок турбує, що новий вид може становити небезпеку для тільки що почав збільшуватися поголів'я лосося, оскільки раки любля ... Читати далі»

27.11.2010

Клімат України на кліматичному саміті ООН

Клімат, Україна, саміт, ООН, конференція       25 листопада у Києві відбувся круглий стіл «Кліматичні зміни і зовнішня політика України: виклики та можливості», організований фондом ім. Ф.Еберта та Інститутом сталого розвитку України.

Круглий стіл проходив у переддень Кліматичного самміту ООН в Канкуні і мав на меті активізувати суспільну дискусію щодо принципів формування збалансованої і ефективної кліматичної п ... Читати далі»

27.11.2010